Студентська організація енергетиків і автоматників підставляє своє плече у профорієнтаційній роботі

15 грудня 2019 року

 

Кому не хочеться із науково-педагогічних працівників ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження працювати із цікавими і креативними студентами? Але, з однієї сторони їх потрібно знайти, а з іншої – коли вони займуть студентські лави, зуміти їх зацікавити і досягнути із ними фінального етапу – випуск конкурентоспроможного фахівця для ринку праці.

     А все розпочинається із профорієнтаційної роботи. «А чому б нам, задумався один із лідерів студентського самоврядування Дмитро Овчаренконе долучитися до цієї вкрай важливої роботи?»
    …І ось уже повною ходою йде підготовка до апробованого в стінах університету конкурсу «Містер Інтелектуал», яку з величезною цікавістю захотіли провести школярі середньої загальноосвітньої школи 243 Подільського району м. Києва, які відвідали подібний захід в університеті. Але ж були лише в ролі глядачів, а так хотілося спробувати себе у перевірці власного IQ!
     В цьому їм, безпосередню допомогу надавали викладачі і студенти кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка. Адже підтверджувати звання «Кращий партнер школи», значно складніше, ніж його отримувати вперше.

     За пропозицією вчителів, було підібрано для визначення «найрозумнішого», десять категорій: біологія, хімія, екологія, математика, тваринництво, історія, економіка, інформатика, автоматика і фізика.
     11 грудня поточного року, для учнів 9-11 класів школи Іващенко Марії, Якименко Дар’ї, Гофмана Єгора, Вдовіна Івана, Припіяла Дениса, Осуховської Марії, Малініна Максима, Левчук ОлениРетунської Дар’ї, Драпея Артема, Булія Даніїла, Ільчука Олександра було історичним днем, адже вони вирішили спробувати себе в інтелектуальному конкурсі! Допомогти їм в організації цієї справи прибули студенти-автоматники – Владислав Марченко, Євген Кунах, Валерій Долгих, Володимир Глущенко, Віктор Тарасенко, які чудово виконали свою місію як сценаристи, звукорежисери, члени лічильної комісії.

     Трираундова інтелектуальна боротьба було запеклою і складною. Достатньо в сказати, що у фіналі другого учасника від першого відділив лише один! бал. Головний приз – перехідний кубок «Містер Інтелектуал», отримав учень 11-Б класу Ільчук Олександр«…Я уже другий рік приймаю участь у заходах, що проводять ваші науково-педагогічні працівники і студенти. Разом зі своїми однокласниками ми відвідали ПрАТ «Комбінат «Тепличний»; закладали трояндову Клумбу дружби; брали участь у конкурсах, що проводить Мала академія наук, компанія «Фармак», де консультантами виступали ваші науковці. І сьогодні такий прекрасний конкурс! Вдячний усім – нашим вчителям, вашим студентам!», емоційно виразився Олександр після нагородження. А ми у свою чергу вдячні за системну й творчу співпрацю директору школи Матвєєвій Ліні Олександрівні і її чудовій команді – Хоменко Ніні Олександрівні, Саськовій Катерині Сергіївні і Губіній Ірині Степанівні!

Володимир Решетюк,
доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем
імені академіка І.І. Мартиненка

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook