Як правильно харчуватись: вчені НУБіП розповіли про дієтичні добавки

15 грудня 2019 року
     «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?» — так називалась перша науково-практична конференція, яка відбулась у Києві.

    Організатори конференції — Асоціація дієтологів України та Національний університет біоресурсів і природокористування (НУБіП).

     На думку експертів, проблеми зі здоров`ям нації пов`язані з недостатньо збалансованим харчуванням. Вирішенням цієї проблеми займаються в НУБіП — на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     — Ми вже відкрили спеціальність 229 — «Громадське здоров’я». Перший набір студентів розпочнеться в наступному році, — розповідає декан факультету, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко.

     У нинішніх умовах «харчова» ситуація ускладнюється протистояннями між двома таборами: з одного боку — домінують інтереси виробників продуктів, з іншого — офіційна медицина і здоров`я населення.— Зважаючи на дефіцит величезної кількості цінних компонентів, потрібно вживати дієтичні добавки. Це треба робити з точки зору доказової медицини, а не хаотично, — вважає віце-президент Асоціації Олександр Мартинчук.

     — Дієтичні добавки є перехідним періодом у лікуванні між дієтотерапією та фармокологотерапією. Ми можемо очікувати достатньо важливі фізіологічні ефекти в їх застосуванні, що призводить до швидшого одужання пацієнтів і запобігання багатьох хвороб, — прогнозує президент Асоціації Олег Швець.

     Згідно з нещодавніми дослідженнями, овочевий раціон українців — майже вдвічі нижче норми: 174 грами замість необхідних 300.

     Прикро вражає й доволі низький рівень споживання бобових: 9 грам проти рекомендованих 75.

     Через нестачу рослинної їжі та молочних продуктів серед населення зростає ризик хронічних захворювань.

Валентин Ковальський

За матеріалами сайту vechirniy.kyiv.ua 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook