На факультеті відбувся семінар «Історична постать І.О. Поваженка в становленні та розвитку ветеринарної хірургії України»

7 грудня 2019 року

Семінар, який організувала кафедра хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка «Історична постать Поваженка І.О. в становленні та розвитку ветеринарної хірургії України», перш за все, був направлений на виховання молодого покоління і проходив під девізом: «Хто не знає історії, той не має майбутнього».

Доповідачами, які окреслили основні віхи у житті Івана Омеляновича Поваженка, були д.і.н., професор Національної академії внутрішніх справ України Володимир Щербатюк, який люб’язно погодився зробити грунтовну доповідь щодо історичної постаті академіка Поваженка І.О., професори, а також учні академіка Поваженка Микола ЦвіліховськийВіктор Сухонос, Анатолій Мазуркевич, Станіслав Рудик, які погодилися представити доповіді-спогади про великого вчителя і фундатора ветеринарної хірургії.


В організації проведення семінару взяли участь компанії «БАРБУС» в особі Сергія Загрудненка та «Heel Vet» в особі Інни Тацюк, а також керівник клініки ветеринарної медицини «Здоров’я тварин» Іван Стойков, який презентував доповідь на тему «Інновації у ветеринарній хірургії».

 

Учасники семінару відзначили необхідність проведення подібних заходів у майбутньому та їх важливість у вихованні молодого покоління.

Юрій Харкевич

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook