Обов’язки працівників студентських гуртожитків і навчальних корпусів щодо забезпечення дотримання правил протипожежної безпеки!

6 грудня 2019 року
     Відповідно до наказу ректора №1278 від 05.12.2019р. «Про посилення протипожежної безпеки на об’єктах НУБіП України» 5 грудня 2019 року у студентському містечку університету відбулася термінова робоча нарада за участі проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка. Серед присутніх завідувачі гуртожитків студентського містечка та коменданти навчальних корпусів.

     Основним та головним питанням зустрічі стала трагедія, що відбулася в місті Одеса, а саме в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа.
     Розпочав зібрання проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко з низки перелічених необхідних заходів задля запобігання виникненню пожеж. Першочерговим є наявність ключів від усіх приміщень в будівлі, всі евакуаційні проходи та виходи тримати не захаращеними не зачиняючи на замки, протипожежні прилади мають бути в наявності. Наголосив на посиленому контролі зберігання та використання на робочих місцях та у кімнатах гуртожитків електронагрівальних приладів для обігріву приміщень та приготування їжі. Заборонити використання у кімнатах гуртожитків та на робочих місцях трійників, перехідників, подовжувачів не промислового виробництва, що не відповідають вимогам правил улаштування електроустановок.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша звернув увагу насамперед на особисту організованість на робочих місцях, ознайомленням підлеглих працівників щодо порядку дій у випадку виникнення пожежі та інших надзвичайних ситуацій. Забезпечити всі умови, вжити всіх необхідних заходів задля унеможливлення виникнення проблем. З початком зимового періоду та настанням новорічних, різдвяних свят значно підвищується небезпека виникнення пожеж. Небезпеку можуть становити як хлопавки, петарди, бенгальські вогні, салюти, так і гірлянди, розвішані на ялинках, які є потенційними джерелами займання. Тому через масове використання піротехнічних виробів з порушенням правил та необережне поводження з вогнем у побуті, в ці дні може підвищуватись рівень пожежної небезпеки.

     З метою недопущення пожеж у навчальних корпусах, студентських гуртожитках та виробничих підрозділах, підтримання безпечної експлуатації об’єктів НУБіП України необхідно повторно провести протипожежні інструктажі з усіма мешканцями гуртожитків, працівниками студентського містечка та навчальних корпусів.
     Закликаємо працівників та мешканців гуртожитків студентського містечка дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, не використовувати електронагрівальні прилади, не залишати увімкненими ноутбуки, комп’ютери, телевізори, електропобутові прилади та зарядні пристрої. Наголошуємо, що в гуртожитках заборонено палити та наполягаємо дотримуватись правил внутрішнього розпорядку.

     Пам’ятайте, що дотримання правил безпеки життєдіяльності доступне кожному. Тож зробіть усе можливе, щоб зберегти життя та здоров’я своє і близьких.

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook