Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції на VІІІ Міжнародній виставці Fresh Business Expo – провідній події B2B формату всієї галузі плодоовочівництва

3 грудня 2019 року
Міжнародний виставковий центр, м. Лівобережна, Київ

   3-5 грудня 2019 року організована робота Міжнародної виставки Fresh Business Expo Ukraine у Міжнародному виставковому центрі Києва. З великим задоволенням студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції кожного року з часу створення такого заходу відвідують його і отримують нові знання.

   Вже через пів години від початку роботи виставки студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України опинились у вирі подій серед представництв відомих фірм та організацій, які завітали показати новітні технології, бо наші студенти допитливі, розумні і з почуттям гумору. 

   Вони не тільки ставили запитання, але й стали учасниками дискусій з виробниками продукції та обладнання про процеси сушіння, заморожування, охолодження, зберігання фруктів в регульованому середовищі на рівні з учасниками виставки показали свою обізнаність.

   Як каже наш ректор Станіслав Ніколаєнко: "Усвіті йде битва за таланти. Тому залучення викладачів і студентів до наукового пошуку, посилення практичної підготовки, підвищення якості знань, співпраця із бізнесом, потужна міжнародна співпраця — ось секрети успіху." Приємно, що отримані зання з теплових і масообмінних процесів, які входять до курсу "Процеси і апарати харчових виробництв" стали у нагоді при розмові з фахівцями галузі. Саме ці знання не лише дозволи отримати нагороди у вигляді свіжих яблук та фруктово-овочевих соків від виробників, а й потішити своїх наставників та викладачів, завідувача кафедри, професора Юрія Сухенка, доцентів Володимира Василіва та Віктора Сарану, людину, яка опікується найбільше нашими студентами - доцента Марію Жеплінську.

   Не залишились остаронь і науково-педагогічні працівники кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК у роздачі преміальних балів за правильні студентські відповіді, та найбільшою нагородою буде здача екзаменів та курсових проектів, адже сесія не за горами.

 

    Напередодні виставки організатори повідомили, що під час її роботи буде сформовано голландський павільйон за підтримки Посольства Нідерландів у Києві. Fresh Business Expo – єдина подія в Україні В2В формату, яка ексклюзивно орієнтована на всю ланку виробництва свіжих овочів, фруктів та ягід. Даний захід вже вкотре доводить, що є чудовим додатковим маркетинговим інструментом для компаній на шляху створення та зміцнення бізнесу в Україні та за кордоном.
    За останні три роки площі тепличних господарств з вирощування овочів в Україні поступово збільшуються. За офіційними даними, з 2016 по 2018 рік ці показники щорічно зростали приблизно на 9%. Аналітики зазначили, що найбільше зростання площі зафіксовано у 2018 році.
Рівень виробництва фруктів, овочів та ягід в Україні робить її п’ятою найбільшою країною з виробництва даної продукції в Європі.
     Fresh Business Expo організовують з 2011 року. Ця виставка зарекомендувала себе як ефективний та професійно орієнтований інструмент для компаній, що зміцнюють та розширюють свої бізнес-зв’язки в Україні та країнах СНД. Одним із ключових факторів успіху виставки є конференція «Овочі та фрукти України», яку організовує АПК-Інформ: овочі та фрукти у рамках виставки. Конференція та виставка залучили провідних виробників, трейдерів, ключових покупців супермаркетів, імпортерів, експортерів, переробників, а також постачальників обладнання та техніки.

    Організатори виставки: ТОВ «Компанія «Місто Мрії» (Україна), Nova Exhibitions B.V. (Нідерланди) та «АПК-Інформ: овочі та фрукти» (Україна). 

 

   

Fresh Business Expo це:
  • плодоовочівництво, ягідництво, грибовиробництво, виноградарство,насінництво,
  • виставка технологій вирощування,
  • виставка технологій зберігання овочів та фруктів, ягід, сухофруктів та ін.,
  • виставка тепличних технологій та обладнання,
  • виставка технологій охолодження, заморожування та консервування, а також відповідного обладнання,
  • обладнання для переробки фруктів та овочів, ягід та ін.,
  • обладнання для хімічного захисту рослин та внесення в ґрунт мінеральних добрив,
  • обладнання для поливу та крапельного зрошення,
  • контрольно-вимірювальні прилади,
  • виставка технологій післязбиральної обробки,
  • технології пакування та сортування,
  • технології закладки садів та ягідників,
  • системи підбору культур для промислового саду,
  • саджанці та підвої, розсада ягід,
  • контроль та профілактика хвороб, захист та підживлення плодових насаджень,
  • виставка сільгоспобладнання,
  • виставка сільгосптехніки,
  • овочесховища та обладнання для зберігання готової продукції,
  • пакувальні матеріали,
  • маркетинг у плодоовочевому секторі,
  • постачальники плодоовочевої продукції – фермери,
  • імпортери плодоовочевої продукції – трейдери.

  Fresh Business Expo – міжнародна спеціалізована виставка, присвячена технологіям вирощування, обробки, зберігання, переробки та маркетингу плодоовочевої продукції. Це єдиний в Україні захід, що виключно орієнтований на повний цикл виробництва овочів, фруктів та ягід. Тому для студентів-харчовиків це надзвичайно цікаво, адже вони розпочали вивчати великий курс «Загальні технології харчових виробництв», які викладаються провідними викладачами кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів нашого факультету

   Приємно було зустріти на виставці наших випускників, які з радістю розповідали про свою трудову діяльність. На виставку приїхали й студенти з Львівського національного аграрного університету, з якими налагодили контакт і сподіваємося на подальшу співпрацю з рамках участі в Міжнародних науково-практичних конференціях.

   А ще студенти розмовляли англійською, французькою, польською мовами, розумілися за допомогою жестів з італійцями і голландцями. А фірма «Агровесна» запросила студентів на червень-серпень наступного року проходити у них практику з безкоштовним харчуванням та проживанням, відпочинком, заробітною платою. Колись ми навіть собі таке уявити не могли! 

З піднесеним настроєм і гарним позитивом ми кажемо «Дякуємо і до нових зустрічей!» за проведений такий захід, адже тепер будемо в курсі нових технологій отримання якісної рослинної сировини для подальшої переробки у розрізі відкритої нової спеціальності на факультеті - "Нутриціологія" для забечення населення України якісною і смачною продукцією оздоровчого призначення. 

Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook