Навчайтеся і подорожуйте – живіть цікаво

5 грудня 2019, 9:45

НУБіП України студентам надає подвійні дипломи, тому тема вивчення традицій країн світу є актуальною для юних фахівців.

Іванна Тюфанова, студентка І курсу факультету ветеринарної медицини, вивчає Туреччину і презентує «Особливості турецької комунікації». Її досвід та знання висвітлено у презентації й підкріплено артефактами з турецької культури: етикет, жести, заборони, все що потрібно знати перед поїздками в різні країни.

Доцент Вероніка Василівна Чекалюк наголошує на тому, що варто приділити увагу етикету, дипломатії, володінню мистецтвом комунікацій, прогнозуванню, руйнуванню шкідливих стереотипів про Україну, виробленню системи механізмів моделювання мотивацій для навчання і студіювання, – саме на цих принципах базується навчальна програма для першокурсників. Злагоджена праця, цілеспрямованість зусиль на конкретних завданнях, достеменне володіння мистецтвом самопрезентаці та ведення переговорів – дадуть бажаний результат і рейтинг й достойну роботу за фахом лікаря».

"Тонкощі науки, мови, культури, звичаїв та етикету, знання власної історії – це базові знання фахівця-патріота, репутація якого будується на реальних справах і подіях", – підсумовує Вероніка Василівна Чекалюк і пропонує студентам публічно виступати на теми, що стануть у нагоді під час працевлаштування і кар’єрного розвитку.

Ласкаво просимо ознайомитися із виступом Іванни про Туреччину. "Перед тим, як їхати у подорож, варто дізнатися про турецьку культуру, звичаї, манери, етикет, цінності та краще розуміти людей", – зазначає Іванна.

Етикет та звичаї у Туреччині

Зустрічі та вітання

При зустрічі міцно потискають руки.
А при прощанні не завжди прийнято потискати руки, проте іноді практикується і такий метод прощання.
Друзі та родичі вітають один одного або одним, або двома поцілунками у щоку. Літні люди завжди висловлюють пошану поцілунком у праву руку, а потім кладуть лоб на руку.
Зайшовши до кімнати, якщо вас зустріли не відразу, привітайтеся спочатку з людьми похилого віку або з найстаршими. Навчайтеся і подорожуйте – живіть цікаво.


 Анастасія Притула, студентка факультету ветеринарної медицини, гурток «Юний журналіст»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook