ФАКУЛЬТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ГОСТИННО ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ ШКОЛЯРІВ КИЇВЩИНИ

2 грудня 2019 року

Цього тижня на факультет ветеринарної медицини на запрошення доцента кафедри банківської справи та страхування економічного факультету Ольги Файчук завітав випускник загальноосвітньої школи № 70 міста Києва Андрій Ніколаєнко, який має наміри вступати цього року на наш факультет. Співробітники факультету ветеринарної медицини жваво відповідали на запитання майбутнього абітурієнта, який завітав на факультет з батьком, і гостинно провели екскурсію кафедрами.

Так, спершу гості мали можливість оглянути експозицію препаратів кафедри паразитології та тропічної ветеринарії. Паразитарні хвороби широко поширені у світі та завдають значних економічних збитків тваринництву, окремі збудники викликають небезпечні для людини хвороби (ехінококоз, трихінельоз, токсоплазмоз, лейшманіоз, гіардіоз тощо). Багато кровосисних комах та кліщів переносять збудників небезпечних, часом смертельних, інфекційних та інвазійних хвороб тварин і людини. Велика колекція препаратів дозволила унаочнити ці небезпеки. Екскурсію стежками кафедри проводила доцент цієї кафедри Марина Галат.


Далі екскурсія продовжилась оглядом ННВ клінічного центру «Ветмедсервіс», що є клінікою і домівкою для різних видів тварин. Про особливості діяльності цих структур, оснащення клініки, роботу з тваринами розповідав керівник цього центру, доцент В’ячеслав Соломон.


І, насамкінець, гості мали можливість відвідати музей кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, що налічує більше 1000 екземплярів та надзвичайно оригінально оформлений. Частина препаратів виготовлена за допомогою полімерного бальзамування – нової методики виготовлення анатомічних препаратів. Гостям факультету екскурсію музеєм проводив кандидат ветеринарних наук, доцент Микола Стегней.


Андрій Ніколаєнко надзвичайно вдячний за проведену екскурсію і мріє чим швидше розпочати навчання за обраною професією.

Марина Галат,
доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook