Сила духу українців єднає серця

1 грудня 2019 року
     Майбутні державні службовці – аспіранти та бакалаври за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» 29 листопада взяли участь у дискусійній панелі «Сильні духом люди України».

     Метою зустрічі з Романом Сущенком – українським журналістом, кореспондентом Укрінформу, кореспондентом національного інформагенства «Укрінформ» у Франції, одним із найвідоміших у світі політв’язнів Кремля стало обговорення основних принципів критичного мислення задля розуміння та усвідомлення значущості індивідуального досвіду в утвердженні людської гідності та свободи духу, спрямованих на досягнення компетентнісної самодостатності конкретної особистості у сфері публічної політики.

     У процесі дискусійної панелі, яка відбулася в Національній академії державного управління при Президентові України взяли участь експерти-науковці, журналісти, громадські діячі, науково-педагогічні працівники, представники Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету ім. Т. Г. Шевченка.

     Активно долучився до діалогу з Романом Сущенком аспірант НУБіП України Богдан Гребенюк, який цікавився фактами біографії, що вплинули на долю журналіста, зокрема арешт та статус в’язня Кремля.

     В процесі дискусії Кирил Вєтров, бакалавр за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» НУБіП України зажадав дізнатися про життєві цінності Романа Сущенка, які допомогли йому вистояти і не втратити надію.

     Формат проведеної зустрічі надав можливість інтерактивного спілкування під час якого Роман Сущенко дав ґрунтовні відповіді на численні запитання присутніх щодо розвитку Української держави, морального вибору та життєвих цінностей людини, генезису особистісного підґрунтя, яке особливо у кризові моменти дає можливість побачити стержень конкретної людини, – неповторної, унікальної, вільної, що творить сучасний код української нації – дух свободи і свободу духу. Особливого значення набуло питання про те, що, наразі, є національною ідеєю для України. На думку Романа Володимировича, відповідно до теперішнього історичного виклику для України – це єднання.

Ірина Грищенко,
доцент кафедри публічного управління
та менеджменту інноваційної діяльності

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook