«Платформа знань для органічного сільського господарства в Україні» - будуємо разом!

28 листопада 2019, 15:14

 

26 листопада 2019 року у Києві було організовано Семінар для учасників органічного руху України: «Платформа знань для органічного сільського господарства в Україні».

 

Кучерук Марія узяла участь у цьому засіданні у якості представника від НУБіП та керівника науково-дорадчої ради ГС "Органічна Україна", разом з президентом цієї спілки сертифікованих операторів органічного ринку Оленою Березовською.

Мета проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства» (COA) — покращення підготовки і підвищення кваліфікації фахівців і керівників підприємств у сфері органічного сільського господарства в Україні. Навчання, підвищення кваліфікації та дорадчі послуги спрямовані на керівників, викладачів університетів, консультантів аграрної сфери та працівників Міністерства сільського господарства. Аналіз наявної системи підготовки і можливостей для підвищення кваліфікації дозволяє також зосередитися на подальшому розширенні можливостей для підготовки й на поліпшенні дидактичних матеріалів і навчального контенту. 

Тісна співпраця між COA, аграрними компаніями та університетами й аграрно-технічними коледжами сприяє практичному передаванню знань. Партнерами проєкту є Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики), Житомирський національний агроекологічний університет (ЖНАЕУ) і приватне аграрне підприємство. За очікуваннями, діяльність COA має призвести до таких результатів:
1) Заклади професійної освіти та університети, а також приватні й державні консультаційні ініціативи пропонуватимуть аргументовану та професійну інформацію в секторі органічного сільського господарства.
2) Працівники Мінагрополітики й підвідомчі заклади краще будуть спроможними пропагувати й регулювати органічне фермерство в Україні.
У рамках навчання та підвищення кваліфікації згаданих вище цільових груп буде створена цифрова інформаційна платформа. Основною цільовою аудиторією є викладачі коледжів і університетів. Передбачається також використання платформи керівниками та працівниками фермерських господарств, приватними консультантами з органічного фермерства і студентами.

Було й обговорено шляхи наповнення платформи фаховими навчально-науковими матеріалами з різних галузей органічного виробництва для різних цільових груп, серед яких: студенти, викладачі аграрних спеціальностей, виробники продукції, вчителі шкіл, пересічний споживач тощо.

Кучерук М.Д.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook