Гуманітарії відчиняють двері майбутньому

22 листопада 2019 року

День відкритих дверей в НУБіП України – знакова подія для гуманітарно-педагогічного факультету. 22 листопада тут було людно, як і завше в такі дні. Якщо кілька тижнів тому, 31 жовтня – 1 листопада, дебютувала Школа молодого журналіста, де вісімнадцять випускників Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я. Франка отримали перші сертифікати, то нині кафедра журналістики та мовної комунікації також зустрічала своїх майбутніх абітурієнтів, зокрема, випускників Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка, Гімназії № 179, Спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови № 269 та Еколого-природничого ліцею №116 міста Києва, Опорного закладу освіти «Карапишівський академічний ліцей», Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» Києво-Святошинської районної ради, Пустовітівської загальноосвітньої школи Миронівського району Київської області та інших базових навчальних закладів.

Аудиторія 128 третього корпусу ледве могла вмістити всіх бажаючих. Були присутні директори шкіл, ліцеїв та коледжів, викладачі.

 

Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук у своєму виступі наголосив на перевагах навчання в НУБіП, про лідерство університету серед вищих закладів освіти столиці та України загалом. Також розповів про можливості отримання подвійного диплому, про унікальність природних умов, у яких живуть і навчаються наші студенти.

Про особливості різноманітних спеціальностей, їхні переваги та можливості розповіли завідувачі випускових кафедр – доктори наук, професори Наталія Костриця (кафедра журналістики та мовної комунікації), Наталія Арістова (кафедра англійської філології), Сергій Білан (кафедра міжнародних відносин і суспільних наук). Зокрема, професор Наталія Костриця наголосила, що кафедра журналістики – одна з найкреативніших на факультеті. Тут працюють надзвичайно цікаві особистості, спілкування з якими дає студентам багато можливостей для творчого зростання. Це і Народні артисти України – Тетяна Цимбал і Василь Іващук, і Заслужені журналісти України – Іван Чиж та Олександр Савенко, які очолювали Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Кафедра має сторінку на сайті університету з рубрикою «Студентський дайджест», де студенти вже з першого курсу мають змогу публікувати власні матеріали.

 

Зустрічі з деканами факультетів підготували майбутніх абітурієнтів до спілкування з ректором університету – доктором педагогічних наук, професором, членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України Станіславом Ніколаєнком. Відзначивши переваги Національного університету біоресурсів і природокористування України як у нашій державі, так і серед країн Європи, ректор звернув увагу присутніх зокрема і на порівняно невисоку вартість навчання в НУБіП, і на найбільшу кількість держзамовлень серед закладів вищої освіти України. Також наголосив на унікальній можливості отримати подвійний диплом без зайвих витрат, маючи тільки міцні знання іноземної мови. «Ми маємо їхати до Європи не працювати, а здобувати знання, щоб у нас своєю працею досягти рівня Європи», – зауважив він.

Цікавим і корисним для майбутніх абітурієнтів був виступ відповідального секретаря приймальної комісії Лариси Коропець, яка розповіла про особливості вступної кампанії – 2020, підготовчі курси для вступу в НУБіП, відповіла на численні запитання гостей.

 

 

Не залишив байдужим нікого з присутніх виступголови Студентської організації НУБіП України Олександра Павелката концерт художньої самодіяльності, підготовлений силами студентів. Далі гості університету та абітурієнти мали змогу переглянути виставку досягнень факультетів та відвідати музей історії НУБіП України.


Тетяна Чумак,
член Національної спілки журналістів України,
старший викладач кафедри журналістики та мовної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook