VІ конгрес «Земельні та водні ресурси» в Туреччині через призму безпечності та якості харчової продукції

18 листопада 2019 року
м. Ізмір (Туреччина) Міжнародний науковий центр IARTC

 

 

 

Соціально-економічні засади сталого землеробства є основою більшості реформ в аграрному секторі та системах розвитку сільських територій. Підходи до різних систем землеробства спираються на поняття про родючість ґрунту, що належить до первинних матеріальних умов, які необхідні для життя людей.

Рослинництво найперше з усіх галузей відображає як екологічний стан довкілля, відбиваючи сукупність усіх зовнішніх факторів й регіональних особливостей ґрунтів і клімату (баланс світла, температур, вологи, наявності та доступності органічних і мінеральних речовин), так і стан економіки, переробки, стану урегульованості торгових відносин з різними країнами. Тому, галузь рослинництва виступає як найпотужніший елемент для втілення програм сталого розвитку, виконання міжнародних вимог в сфері безпечності харчових продуктів для забезпечення високого рівня конкурентоспроможності, що в свою чергу є інноваційною платформою для апробації і втілення найбільш прогресивних технологій.


12-14 листопада 2019 року у м. Ізмір (Туреччина) в Міжнародному науковому центрі IARTC відбувся VІ конгрес Земельні та водні ресурси з міжнародною участю.

Учасниками конгресу стали 183 науковців з 9 країн світу. Зокрема було представлено 144 доповіді на проблемних секціях конференції та 39 постерних презентацій. Робота конференції відбувалася у 5-ти секціях, а саме:

  • живлення ґрунтів та рослин (землекористування та управління,  обстеження та картографування ґрунтів, живлення рослин та родючість ґрунтів;
  • біологія та біохімія ґрунтів, покращення ґрунтів, забруднення та якість ґрунтів);
  • сільськогосподарське зрошення (управління водними ресурсами в сільському господарстві, забруднення та якість води, використання стічних вод у сільському господарстві,  обмеження води та її вплив на сільськогосподарське виробництво,  осушення та рекультивація земель);
  • зміна клімату та сільськогосподарська екологія (вплив змін клімату на сільське господарство, адаптацію та пом'якшення наслідків, зміна клімату та інноваційний підхід у сільському господарстві, сільськогосподарська метеорологія та посуха, ерозія, деградація земель та опустелення,  сільськогосподарська екологія та її наслідки);
  • сільськогосподарські технології (захисні системи обробітку ґрунту, інформаційні системи в сільському господарстві, використання відновлюваних ресурсів енергії в сільському господарстві);
  • сільськогосподарська економіка (Економіка природних ресурсів). 

Із висвітленням сучасних вимог до показників якості ґрунтів та розкриття підходів до їх оцінювання в контексті безпечності продукції рослинництва виступила доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП України Наталія Сілонова з доповіддю на тему: «Soil Quality Indicators and their Impact on Crops Safety»По завершенню кожної доповіді виникла жвава дискусія з обговорення питань, що хвилювали учасників. 

В цілому конференція була насичена цікавими доповідями і дала можливість фахівцям різних країн представити результати своєї дослідницької роботи і створила можливість наукової дискусії і обміну ідеями, які впливають на вибір напрямку подальших досліджень. 

Варто відзначити, що перш за все, конференція надала можливість представити наукові роботи, прийняти участь у науковій дискусії та завести нові знайомства. 


Велика подяка організаторам конференції за відмінно проведений цікавий науковий захід!

 

 

Наталія Сілонова

доцент  кафедри стандартизації та

сертифікації с.-г. продукції

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook