Магістерський акорд – постерна конференція на механіко-технологічному факультеті

16 листопада 2019 року
     95 студентів магістратури 2-го року навчання механіко-технологічного факультету, спеціальностей «Агроінженерія», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та «Автомобільний транспорт», представили результати своїх досліджень на фінальному етапі підготовки магістерських робіт до захисту в рамках постерної конференції.

     Оцінку якості доповідей та рівень наукової та професійної підготовки магістрів проводила комісія у складі декана механіко-технологічного факультету Ярослава Михайловича, заступників декана з навчальної та виховної роботи Ігоря Сівака та В’ячеслава Братішка, доцента кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка Володимира Оніщенка, доцента кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту Олександра Надточія, доцента кафедри механізації тваринництва Олега Заболотька, завідуючого кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Петра Овчара та завідуючого кафедри механізації тваринництва Василя Хмельовського.

     Доповіді студентів були присвячені питанням вдосконалення сучасних технологій збирання та вирощування сільськогосподарських культур, розробки сучасних технічних засобів для виробництва біопалива, проектуванню новітніх технологічних ліній виробництва продукції рослинництва, логістичного забезпечення та оптимізації транспортних мереж України і Європи, розробки програм для керування механізованими процесами на тваринницьких і ремонтних підприємствах. Сама конференція носила формат діалогу між доповідачем комісією та студентами, що надавало їй дискусійного характеру із активною полемікою всіх учасників дійства.

   

   

 

  

     Варто звернути увагу на те, що багато представлених магістерських робіт мають практичну цінність для сучасного розвитку агропромислового комплексу нашої держави, результати наукових досліджень яких можна реалізувати на провідних аграрних та транспортних підприємствах України. Серед таких напрацювань слід відзначити роботи Олексія Сіденка з удосконаленням техніко-технологічних параметрів сепарації дрібного зерносоломистого вороху, Володимира Яцуна з висвітленням новітніх підходів у діагностуванні плунжерних пар насосів високого тиску дизельних двигунів сільськогосподарської техніки, Володимира Чуприни з модернізацією лінії приготування сухого замінника молока, Дмитра Вакулика з результатами удосконалення гібридної силової установки автомобілів, Руслана Мідька з підвищенням тягово-швидкісних характеристик автомобіля в інтелектуальній транспортній системі.

     Підводячи підсумки конференції комісія зазначила, що у 2019 році студенти магістратури були активними учасниками Міжнародних наукових конференцій, Всеукраїнських олімпіад, конкурсу наукових доповідей студентів, аспірантів та молодих вчених, а деякі з них мають у своїх активах патенти на корисну модель. Серед таких студентів варто відмітити Дмитра Задорожнюка, Івана Вахнія, Віталія Гикавчука, Віталія Оржехівського, Андрія Оліфіренка.

    Отже, залишається побажати майбутнім магістрам вдалого попереднього захисту представлених магістерських робіт на кафедрах та основному захисті перед екзаменаційною комісією.

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко-технологічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook