Відбувся семінар «Наука України: стан, перспективи, виклики»

11 листопада 2019 року

8 листопада 2019 року у Великому Конференц-залі Національної Академії наук України відбувся семінар «Наука України: стан, перспективи, виклики», який відкрили перший заступник міністра освіти і науки України Полюхович Юрій Юрійович та віце-президент НАН України, академік НАНУ Загородній Анатолій Глібович.
Метою семінару було розкрити стан і представити перспективи і виклики сучасної української науки.
Перший доповідач на семінарі - голова ринків, що розвиваються, компанії Clarivate Analytics, Нік Тернер у своїй доповіді «Web of Science Group: Gateway to the Best Science Data» (http://bit.ly/2NSnC8L) розкрив можливості однієї з найкращих баз наукових даних «Web of Science».
Другий виступ Богорова Валентина, голови відділення освітній програм ринків, які розвиваються, компанії Clarivate Analytics був присвячений темі «Web of Science: екосистема наукової інформації відкритого доступу» (http://bit.ly/32r8GUs).
Голова наукового комітету України Колежук Олексій у своїй доповіді «Ефективність української наукової системи у вітчизняному і міжнародному вимірах» (http://bit.ly/33sYjAE) показав стан ефективності наукової системи України.
Войтенко Нана Володимирівна представила «Можливості грантової підтримки в Україні» (http://bit.ly/2NWhigi) та особливу увагу зосередила на конкурсах робочої програми «Горизонт 2020» і в перспективі «Горизонт Європа».
Заключну доповідь семінару «Наука України в дзеркалі Web of Science» представила Тихонкова Ірина Олександрівна, к.б.н., інформаційно-аналітичні ресурси та навчання Clarivate Analytics (http://bit.ly/2WUC0Bm).


У кінці семінару було зроблене оголошення про презентацію «Open Ukrainian Citation Index» 12 листопада 2019 року: МОН запрошує представників науки, освіти та бізнесу на презентацію сервісу Open Ukrainian Citation Index перед його тестовим запуском.
12 листопада 2019 року в МОН презентують проєкт Open Ukrainian Citation Index (OUCI) – новий сервіс для пошуку та аналізу наукових цитувань вчених. Він стане першим елементом майбутньої Національної науково-інформаційної системи, створенням якої займатиметься МОН наступного року.
Розробники проєкту розкажуть, навіщо потрібен та як працюватиме OUCI, чим буде корисний сервіс для різних цільових аудиторій – дослідників, викладачів, представників бізнесу, грантодавців, працівників редакцій наукових журналів, бібліотекарів, освітніх та наукових управлінців тощо. Зокрема, йтиметься про те, як зможе допомогти OUCI з пошуком нових результатів досліджень та покращенням наукової комунікації.
Початок: 11:00
Локація: м. Київ, бул. Шевченка, 16, 4-й поверх, кім. 401
Вхід вільний.
Спікери:
- перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович;
- заступник директора з наукової роботи Державної науково-технічної бібліотеки Сергій Назаровець.
Цього ж дня також планується пілотний запуск OUCI, щоб кожен охочий зміг протестувати роботу системи та надати свої пропозиції.

Л.Г. Калачнюк


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook