Виробничий тренінг для майбутніх управлінців від кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

28 жовтня 2019 року

Студенти НУБіП України мають можливість розширити своє бачення сучасного життя в аграрній сфері за рахунок зустрічей із успішними керівниками галузі. Ось і цього разу, за сприяння завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, члена-кореспондента НАН України, доктора економічних наук, професора Шинкарук Лідії Василівни, відбувся результативний тренінг для майбутніх менеджерів, яких радо приймав колектив ДП «Радомілк» Житомирської області.

Даний формат навчання є дуже продуктивним для вивчення дисциплін студентами, які не зупиняються в своїх бажаннях досягти сучасного рівня європейської освіти.

Вибір підприємства ДП «Радомілк» не був випадковим. Керівник Артур Матевосович Дургарян вже з перших хвилин задав тон продуктивного робочого дня. Після привітання та знайомства із гостями, пан Артур зробив перший крок для налагодження комунікаційного зв'язку із студентами, детально розповів про становлення свого професійного досвіду, особливості спеціалізації, технічного і технологічного забезпечення виробництва, охарактеризував структуру управління, поділився внутрішніми секретами управління персоналом.

Під час екскурсії та цікавого тренінг-курсу, який проводили директор підприємства Дургарян А.М. та викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту НУБіП України професор Шинкарук Л.В., доценти Суханова А.В. та Гаврилюк В.П., студенти мали можливість ближче познайомитись з процесами виробництва та організацією бізнес-процесів на реальному виробничому об’єкті.

 

ДП «Радомілк» виробляє виключно якісну молочну продукцію, гармонійно поєднуючи давні традиції та новітні технології. На сьогодні маслозавод постійно розширює асортимент продукції, що дозволяє йому ефективно конкурувати на ринку України. Підвищення рівня економічної ефективності виробництва та переробки молока у великій мірі залежить від навичок керівництва динамічно реагувати на кон’юнктурні зміни ринку та налагодження взаємовідносин із сільськогосподарськими товаровиробниками.

При побудові власної справи Артур Дургарян пропонує нашим студентам бути унікальними. Це означає, що потрібно будувати власну стратегію бізнесу. Вона повинна формувати унікальність підприємства, враховуючи його місію, цілі і специфіку функціонування. Тобто, підприємець повинен бачити ситуацію на ринку наперед і при цьому має фокусуватися на досягненні максимального прибутку при допустимих витратах. Потрібно навчитися робити вибір між різними стратегічними напрямами, які як правило, несумісні між собою. Головне, правильно вибудувати всі ланки ланцюжка створення цінності. Чіткість та стабільність стратегії є запорукою створення успішної компанії.

  

На завершення екскурсії зустріч була продовжена у форматі запитань - відповідей в кабінеті пана Артура, де за  горнятком запашного чаю та дегустації продукції підприємства директор змістовно відповів на всі наші запитання.

  

Від кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України виказуємо безмежну вдячність керівнику ДП «Радомілк» пану Артуру Дургаряну за надану студентам та викладачам можливість відвідати європейське підприємство та отримати нові знання.

 

Віталій Гаврилюк,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook