Китайсько-український форум обміну та співробітництва в галузі вищої освіти

3 листопада 2019 року
     Впродовж з 27 жовтня по 2 листопада відбувся візит делегації НУБіП України у складі проректора з навчальної та виховної роботи Кваші Сергія Миколайовича та заступника директора ННЦ міжнародної діяльності Афанасенка Володимира Юрійовича до міста Чаньджоу (Китайська народна республіка).

     Метою поїздки було створення платформи для співпраці та сприяння обміну між університетами та коледжами провінції Хенань та України в рамках проведення Китайсько-українського форуму обміну та співробітництва в галузі вищої освіти «Один пояс, один шлях» (Belt & Road China-Ukraine).

     Захід проведений за підтримки управління закордонних справ та департаменту освіти провінції Ханань та Центру обміну гуманітарними ресурсами. З української сторони в роботі форуму крім нашого університету прийняли участь Національний транспортний університет, Національний університет водного господарства та природокористування та Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського. Китай представляти Університет водних ресурсів та гідроенергетики Північного Китаю, Політехнічний університет та Педагогічний університет провінції Ханань.

     Відкриваючи форум секретар-директор провінції Ханань Zheng Banshau відзначив важливість та своєчасність співпраці між народами Китаю та України в розвитку освіти і науки, транспортних комунікацій, продовольчої галузі та інших напрямках.

     На пленарному засіданні форуму виступив Кваша Сергій Миколайович, який надав коротку характеристику НУБіП України, основні напрямки підготовки, наявність англомовних програм в магістратурі та аспірантурі, а також окреслив перспективи наукової співпраці.

     В результаті проведеної зустрічі сторони узгодили та підписали Меморандуми про взаєморозуміння між українськими та китайськими університетами.

     На секційних засіданнях українська делегація продовжила знайомство з лабораторною та освітньо-науковою базою китайських університетів, а також представила свої наукові розробки.

     У перспективі продовження співпраці планується запровадження програм обміну студентами, аспірантами та викладачами. Обидві країни зацікавлені в активній взаємодії і є чимало спільних проектів, які очікують на реалізацію.

Володимир Афанасенко
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook