Збори Північнго центру НААН України на базі НУБіП визначили найближчі плани

29 жовтня 2019 року
     У системі Національної академії аграрних наук України спільно з провідними університетами України, місцевими органами влади та суб’єктами аграрного підприємництва 31 жовтня 2018 року створено Північний міжрегіональний науковий центр

     Головними завданнями Центру є сприяння розвитку співпраці наукових установ, закладів вищої освіти із місцевими органами влади та суб’єктами аграрного бізнесу, удосконалення наукового забезпечення для вирішення актуальних міжрегіональних і регіональних проблем інноваційного розвитку аграрного сектору та сільських територій.

   

     Головою Науково-координаційної ради, як вищого органу діяльності Центру, у квітні 2019 р. одноголосно обрано ректора НУБіП України – Станіслава Ніколаєнка.

     Відповідно до плану діяльності Центру 29 жовтня 2019 р. на базі Університету відбулося розширене засідання Бюро Північного МНЦ, який відкрили ректор Станіслав Ніколаєнко та президент НААН України Ярослав Гадзало.

  

     У порядку денному засідання виступили голова Центру, директор ННЦ «Інститут аграрної економіки» НААН України Юрій Лупенко (про роботу Центру від дня установчих зборів 4 квітня 2019 р.), виконавчий директор Центру Олександр Нечипоренко (про плани роботи Центру на 2019-2020 рр., про внесення змін і доповнень до проекту Положення про науково-координаційну раду міжрегіональних центрів НААН).

  

     В обговоренні діяльності Центру взяли участь керівник Секції науково-інноваційного розвитку АПК Київської області, директор ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Валерій Адамчук, керівник Секції науково-інноваційного розвитку АПК Житомирської області, директор Інституту сільського господарства Полісся НААН Сергій Рижук, керівник Секції науково-інноваційного розвитку АПК Чернігівської області, директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН Анатолій Москаленко, директор НУ «Український НДІ прогнозування та випробування техніки і технологій для сільського господарства ім. Л.Погорілого» Володимир Кравчук, директор «Інституту садівництва» Ігор Гриник, ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан, професор кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. П.Василенка Дмитро Войтюк.

  

  

     В ході обговорення перспективних напрямів діяльності Центру визначено пріоритетом формалізацію відносин Центру з обласними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування, міжнародними, всеукраїнськими та регіональними організаціями й установами, формування пріоритетних тематичних планів наукових досліджень та бази науково-інноваційних проектів для впровадження у виробництво, розробку та реалізацію інноваційних механізмів управління інтелектуальним капіталом, інтеграції науки і виробництва.

  

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook