Стежинами університету…

4 вересня 2019 року
 
Перші пари, нові викладачі, нове оточення. Ми першокурсники! Як тільки завітали до Наталії Борисівни, зрозуміли, що нас чекає цікава бесіда та прогулянка. І ми поринули в захоплюючий світ історії університету. Як він створювався і будувався на священних голосіївських землях під керівництвом архітектора Дяченка Дмитра Михайловича, як все починалося і коли заклад відкрив вперше свої двері абітурієнтам. 
 
 
Найбільше були вражені, коли заглибилися в історію. В 1941 році студенти, викладачі і співробітники стали на оборону Голосіївських висот  та зробили великий внесок в боротьбу з нацизмом. Ми маємо таку велику гордість за наших героїв!
 
Опісля, мали нагоду відвідати меморіал пам’яті в університетському містечку. Ця скульптура студента-захисника Миколи Скиби, який був бійцем-розвідником штурмового загону. Він пішов у розвідку і, на жаль, з якої не повернувся.  Цей пам’ятник нагадує, що ми маємо пишатися нашими славними захисниками.
 
Також ми побачили окопи, що слугували  надійним укриттям для наших бійців в роки Другої світової війни. Університет подбав, щоб зберегти ці фортифікаційні споруди, зміцнивши стінки окопів дерев’яними жердинами.
 
Біля символічного каменю, встановленого на честь заснування у 1988 році Всесвітнього консорціуму установ вищої аграрної освіти і досліджень для сільського господарства, фундаторами якого були Університет штату Айова (США), Національний аграрний університет (нині НУБіП України), Берлінський університет імені Гумбольдта та на Алеї Слави дізнались про міжнародні традиції та наукові здобутки нашого навчально-наукового, дослідницького закладу. 
 
Під час екскурсії не переставали захоплюватись територією університету, де нерукотворна краса природи Голосіївського лісу так велично поєднується з барочним стилем навчальних корпусів.  
 
Тому присягаємося сумлінно навчатися, оберігати і докладати усіх зусиль на розвиток нашого Національного університету біоресурсів і природокористування України! 
 
 
Людмила Смик,
Журн-19001 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook