Студенти механіко-технологічного факультету вивчали особливості культури Сходу в музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

21 жовтня 2019, 16:01

     Надзвичайна подорож крізь час та простір була організована для студентів механіко-технологічного факультету групи ТТ-1805.
     Навчаючись на логістів ми були впевнені, що всього за декілька хвилин потрапити з Індії до Китаю, до Японії, а потім одразу в Казахстан, Узбекистан, Іран неможливо, але виявилось, що для музею Ханенків не існує перешкод відстані та часу.

       Дізнавшись багато нового про Будду, культуру Індії та захопившись мистецтвом, що пройшло крізь століття, ми вирушили у Китай, де від різноманіття барв та кольорів (одяг, порцеляна, образотворче мистецтво) перехоплювало подих, а мініатюрні статуетки (нецке), які відіграють роль ґудзика, вразили студентів кропіткою працею японських майстрів.
     В експозиції, присвяченій Японії, хлопці обирали наконечник для меча та з цікавістю роздивлялися катану, а дівчата милувалися розписом посуду та інших побутових речей.

  

     Занурившись в атмосферу сходу не хотілося йти з музею, тому ми задавали багато запитань співробітникам музею, які з радістю нам відповідали, ще більше розкриваючи перед нами цей дивний, незвичайний, але дуже цікавий світ.


     Це була незабутня пара, де ми засвоїли вивчений матеріал та дізнались багато нового. Дякуємо співробітникам музею та доценту кафедри культурології Мисюрі Тетяні Михайлівні за цікаве знайомство з культурою Сходу.

 

 

Студентка групи ТТ-1805
Долінська Анастасія.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook