Екскурсія до Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.»

18 жовтня 2019 року

17 жовтня викладачем історії Омельченко І.В. було проведено заняття-екскурсію з дисципліни «Всесвітня історія». Студенти групи № 2 відвідали дуже унікальний музей. Власне, і музеєм у традиційному розумінні цього слова його важко назвати. Це цілий комплекс, під час від відин, якого першокурсники побували в музеї і монументі «Батьківщина-мати», прогулялися по головній площі з Алеєю міст-героїв та скульптурними композиціями «Форсування Дніпра» і «Передача зброї», побачили горельєфні композиції «Герої фронту і тилу», чашу «Вогню Слави», відвідали виставку бойової техніки і озброєння періоду 1940-х років.

За час екскурсії студенти відчули завдяки комп'ютерним спецефектам хід бойових дій на радянсько-німецькому фронті, вирішальні битви: Московську, Сталінградську, Курську, форсування Дніпра, штурм Берліна.

Цікавою і змістовною була розповідь екскурсовода про визвольні операції на території Європи, створення і діяльність антигітлерівської коаліції, спільні дії союзників, руху Опору.

З великим захопленням слухали студенти повідомлення про стратегічне місце України як одного з центральних плацдармів війни, ролі українського народу в створенні матеріальних і технічних умов забезпечення перемоги.

Екскурсія дала змогу пізнати та зрозуміти всю серйозність минулих подій, узагальнити свої знання та побачити наочно все те, що вивчали під час лекційних занять.

Можна з впевненінстю сказати, що Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.» - це сучасний, інноваційний та молодіжний простір для навчання студентів, особливістю якого є подача історичного матеріалу шляхом створення символів і образів, які легко запам'ятовуються та сприймаються на рівні почуттів.

  

Аліна Ягола, студентка групи №2

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook