Екскурс школярів Спеціалізованої школи №112 ім. Т.Г. Шевченка на факультет харчових технологій
Багато у наш час неоднозначних сфер діяльності та індустрії, проте харчова індустрія не викликає у нас жодних дисонансів. Хто не хотів би поїсти? Тільки той, хто ситий. А багато з нас люблять поїсти не просто, а смачно, корисно, різноманітно, здорово.
Саме ці питання - буденна реальність людей, які сьогодні святкують своє професійне свято - День працівника харчової промисловості !!!
Для багатьох видатних людей професія харчового технолога була омріяна з дитинства. Наприклад, Біл Гейц говорив: «Не все мечты сбываются. Вот я, например, в детстве мечтал стать поваром, но не сложилось».
Прагнучи здійснити бодай одну мрію, викладацький склад факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на чолі з деканом факультету Ларисою Баль-Прилипко, може перетворити бажання на цілеспрямовану мету.
Суботні профорієнтаційні заходи на факультеті стали вже традицією як для викладачів, так і для школярів. Цієї суботи факультет відвідали учні 6-10 класів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №112 імені Т. Г. Шевченка з поглибленим вивченням іноземних мов.
На передодні святкування в Україні Дня працівника харчової промисловості, доцент кафедри Людмила Тищенко розповіла учням про історію харчової галузі м. Києва. У харчовій галузі міста сумлінно і самовіддано працюють майже 26 тисяч висококваліфікованих майстрів своєї справи — це пекарі та мельники, кондитери, виробники м’яса і молочної продукції, безалкогольних напоїв та багато інших фахівців, які своєю наполегливою працею задовольняють попит киян на продукти.
Кожне з 482 підприємств харчової промисловості Києва гідно тримає торгову марку, забезпечуючи високу якість продукції, знаної не тільки у столиці та Україні, а й далеко за її межами.
Харчова промисловість здолала нелегкий шлях становлення, і сьогодні ми з гордістю зазначаємо, що в галузі є історія, є значні здобутки і є чудові перспективи подальшого розвитку.
Науково-педагогічні працівники кафедри провели для дітей майстер-класи з оцінки якості ковбасних виробів, молока та молочних продуктів, визначали якість овочів та фруктів на вміст нітратів.
І звичайно, родзинкою даного заходу було проведення дітьми майстер-класу "Феєрія солодощів" та їх дегустацією з шоколадом різних видів.
Такий креативний, нестандартний підхід викладачів факультету зацікавив школярів та розкрив основні переваги та важливість професії "Харчовика" для людства.
У кінці зустрічі діти подякували декану Ларисі Баль-Прилипко та викладачам факультету за цікаву зустріч та проведення даного заходу та привітали всіх з Днем працівника харчової промисловості:
Чи в світі їжа головна?
Ми твердо можем відповісти:
Харчовикам ми дякуєм за те,
Що можем сміло все ми їсти!
Харчовиків ми всіх вітаєм,
Здоров'я всім їм ми бажаєм!
Готуйте нам і щось творіть -
Щоб смачно нам на світі жить!
Наталія Слободянюк, заступник декана
факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК