Екскурсія до Музею грошей Національного банку України

16 жовтня 2019 року
м. Київ, Музей грошей Національного банку України

 9 жовтня 2019 року члени гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція" разом з керівником Богач Л. В. відвідали Музей грошей Національного банку України.


 Музей грошей – культурний центр і освітня платформа, діяльність якої спрямована на висвітлення історичних аспектів та підвищення рівня фінансової грамотності населення.
 Його експозиція розповідає про грошовий обіг на українських землях з давніх часів до сьогоднішніх днів. Тут представлені примітивні форми грошей, античні, середньовічні монети, гроші Російської імперії, банкноти Української Народної Республіки, а також гроші радянського періоду і сучасної незалежної України.


 Під час екскурсії студенти-екскурсанти мали можливість переглянути 4000 експонатів із 13 000 одиниць загального фонду Музею. Те, про що раніше наші студенти читали лише у підручниках нарешті змогли побачити своїми очима!
Особливий інтерес у студентів викликали грошові символи української державності різних епох – монети Київської Русі, срібні зливки-гривні, банкноти Української Народної Республіки, гроші Гетьманату П. Скоропадського та періоду Директорії УНР, а також бофони УПА, які ще до недавнього часу були утаємничені й знаходилися в архівах СБУ.


 Екскурсовод звернув увагу студентів на те, що25 жовтня 2019 року у готівковому обігу з’явиться банкнота нового найвищого номіналу – 1000 гривень. На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook