Студенти на практиці опановують навички терапевтичної техніки, вміння логічно мислити і застосовувати на практиці свої знання

16 жовтня 2019, 11:10

В період з 7 по 11 жовтня 2019 року студенти 3 курсу (скорочений термін навчання) факультету ветеринарної медицини проходили навчальну практику з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» на базі ВП НУБіП України НДГ Агрономічна дослідна станція, с. Пшеничне.
Під час практики було проведено аналіз забезпечення поголів’я великої рогатої худоби кормовою базою. Було проведено органолептичний аналіз кормів.

 


Вивчено умови утримання тварин, організацію моціону. Студенти разом з викладачами провели клінічний огляд всього поголів’я. У контрольних груп тварин було проведено клінічне обстеження для виключення хвороб патології обміну речовин.

Під час практики студенти відпрацювували терапевтичну техніку. Надавали лікувальну допомогу тваринам з ознаками діареї.

Відібрали проби крові і сечі від тварин контрольних груп.
Лабораторні дослідження проводили на базі навчальної лабораторії кафедри терапії і клінічної діагностики НУБіП України. Проведені дослідження дозволили встановити, що вже зараз у поголів’я виявлено ознаки анемії. В деяких корів, нетелів і телиць виявили ознаки лизухи, спотворення апетиту, що свідчить про порушення обміну речовин.

Для отримання всебічної картини здоров’я тварин необхідне дослідження і біохімічних показників крові контрольних груп тварин. Однак, студенти вже зараз аналізують ринок вітамінно-мінеральних препаратів, які були б корисні в даному господарстві, враховуючи біогеохімічну зону цієї місцевості.
Проходження навчальної практики в дослідному господарстві сприяло відпрацюванню студентами навичок терапевтичної техніки, вмінню логічно мислити і застосовувати на практиці свої знання і вміння.
 

Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н.І.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook