Юридичний факультету взяв участь у інтерактивному профорієнтаційному заході «Подорож у світ професій» (ярмарок професій)

8 жовтня 2019 року

     Вже доброю традицією Хмельницької обласної служби зайнятості стало проведення районних профорієнтаційних заходів для учнівської молоді. Так, на базі Старокостянтинівської міськрайонної філії Хмельницького обласного центру зайнятості 08 жовтня 2019 року «Країна професійного вибору» гостинно відчинила двері для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти міста Старокостянтинова та Старокостянтинівського району. Мета даного заходу, це перш за все, створити умови для професійного самовизначення, формування психологічної готовності школярів до свідомого вибору професій, інформування учнівської молоді про актуальні професії та шляхи їх набуття.


      Національний університет біоресурсів і природокористування України, і юридичний факультет зокрема, представляла доцент кафедри цивільного та господарського права, к.ю.н. Канарик Юлія Сергіївна.


      Майбутнім вступникам було показано відеоролик про університет, розповсюджено буклети та інші матеріали з інформацією про правила вступу до НУБіП України на 2020 навчальний рік та інформацією про спеціальності і факультети. Акцентовано увагу на напрямі підготовки «Право», за яким готуються фахівці саме на юридичному факультеті. Шкорярів зацікавила інформація про матеріальну базу університету, новітні навчальні програми, стажування і фахові практики за кордоном та про дозвілля студентів НУБіП України.             

                                                                                                                                                                                            

     Вибір професії - це діло не одного дня. Обираючи її, треба пямятати, що здійснити відповідальний крок потрібно свідомо, враховуючи свої нахили та здібності, особисті та громадські інтереси. Потрібно памятати, що не має професій поганих і добрих, легких і важких. Значення професії в житті людини залежить не від характеру роботи, а від того, як до неї ставиться сама людина. Спілкування було корисним для всіх присутніх у залі. На ярмарок були запрошені вчителі, і батьки учнів, і представники органів влади у районі, райвідділу освіти. Варто зазначити, що подібні профорієнтаційні заходи, у вигляді презентацій, надають можливість отримати максимальний ефект задля розуміння учнів значущості тієї чи іншої професії, поінформувати і показати молоді що головне – це реалізація себе, свого потенціалу та таланту. Як результат правильно обраного шляху - фінансова спроможність.

     Спілкуючись із учасниками ярмарку, стало зрозумілим, що майже дві третини випускників шкіл району ще не мають чіткого уявлення про те, який фах обрати. І щоб вибрати те добре діло, професію до душі, вони й прийшли на ярмарок професій. Саме ярмарок дещо розставив крапки над „і”. Тому, молодь була задоволена проведеним заходом, який, до слова, відбувся на високому професійному рівні.


Юлія Канарик,
доцент кафедри цивільного
та господарського права

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook