Викладачі Ірпінського економічного коледжу пройшли міжнародне стажування на базі Університету економіки Wyższa Szkoła Gospodarki у Польщі

9 жовтня 2019 року
     Сьогодення характеризується стрімким розвитком сучасних освітніх технологій та інноваційних методів викладання. Щодня формується величезна база наукових здобутків та знань, у зв'язку з чим якісний професійний розвиток стає необхідною умовою сучасної освіти. На якісному підвищенні кваліфікації освітян наголошує й Міністерство освіти і науки України, виокремлюючи його як один з головних напрямів освітньої реформи.

     Разом із тим, розвивається ринок послуг із забезпечення професійного вдосконалення педагогічних працівників. На сьогодні педагогічні працівники вільні у своєму виборі щодо форм та методів підвищення кваліфікації. Однією з форм підвищення професійної кваліфікації є стажування за кордоном. Так, 3 викладачів Ірпінського економічного коледжу з 1 по 5 жовтня 2019 року пройшли міжнародне науково-педагогічне стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти на базі Університету економіки Wyższa Szkoła Gospodarki у місті Бидгощ Республіки Польща. 

     Заступник директора з виховної роботи Андрій Сиротенко, завідувачка економічного відділення Наталія Лісовська та викладач комп'ютерних дисциплін Олександра Дулова ознайомилися зі структурою університету та матеріально-технічною базою, мали змогу вивчити досвід організації науково – дидактичної, проектної та науково-дослідницької діяльності, вивчили особливості Болонського процесу в Польщі, програм подвійного дипломування.

     Програма стажування також включала в себе:

  • зустрічі з керівництвом університету;
  • знайомство з матеріально-технічною та дидактичною базою Центру соціальних послуг;
  • знайомство із системою менеджменту якості в університеті;
  • презентацію Технологічного Інкубатора Університету, Лабораторії InLab, Бидгощського IT-кластеру, Академічного Інкубатора Підприємництва (практика написання дослідницьких проектів; історії успіху, практика і критика);
  • інавгурацію нового академічного року 2019/2020.

     Крім офіційної частини, викладачі отримали приємний бонус – змогу познайомитись із містом Бидгощ, яке не є для українців розкрученим туристичним брендом, але до якого варто спеціально приїхати, та інтеграційну поїздку в місто Торунь.

     Після завершення програми стажування відбулось урочисте вручення сертифікатів. 

  

     Співробітники коледжу отримали, безперечно, важливий міжнародний досвід і підвищили свою викладацьку майстерність відповідно до сучасних вимог освіти в країнах ЄС. Також учасники розширили географію професійних дружніх знайомств, презентували наш коледж на міжнародному рівні.

Андрій Сиротенко,
заступник директора з виховної роботи
Ірпінського економічного коледжу

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook