З нагородами повернулися спортсмени НУБіП України з 13-го чемпіонату Європи зі спортивного радіоорієнтування

9 жовтня 2019 року
10 медалей завоювали на 13-му чемпіонаті Європи зі спортивного радіоорієнтування спортсмени НУБіП України.

27-29 вересня 2019 року в околицях міста Тиргу-Жіу на гірських схилах румунських Карпат відбулися змагання 13-го чемпіонату Європи зі спортивного радіоорієнтування. Змагання проводила Європейська федерація радіоспорту до складу якої входять 12 країн. Спортсмени змагались у різних вікових групах на трьох дистанціях: радіоорієнтування на діапазоні 3,5 МГц, радіоорієнтувння на діапазоні 144 МГц, спринт на діапазоні 3,5 МГц.
У складі збірної команди України виступали троє спортсменів НУБіП України.

     У змаганнях серед юніорок 2 золоті медалі в командному заліку завоювала Людмила Смик, студентка першого курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності журналістика, юніорська команда України була сильнішою на двох дистанціях з радіоорієнтування на діапазоні 3,5 МГц і 144 МГц.

     

  

     У змаганнях серед жіночої еліти 1 і 2 місця в особистому заліку на двох дистанціях з радіоорієнтування зайняла Олександра Пархоменко, аспірантка факультету інформаційних технологій. Жіноча команда України стала сильнішою у цих вправах в командному заліку.

 

  

  

 

     У змаганнях серед ветеранів 1 і 2 місця в особистому заліку і два перших місця в командному заліку на дистанціях з радіоорієнтування зайняв В’ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету.

  

 

     У змаганнях на дистанції спринту нашим спортсменам не вдалося потрапити до трійки призерів.
     Змагання на двох дистанціях з радіоорієнтування пройшли на складній місцевості у передгір’ї румунських Карпат.

  

 

     На місцевості судді встановлювали 10 контрольних пунктів з мікропередавачами, які спортсмени могли почути від центру кружечка намальованого на карті на відстані лише 20-100 метрів (у залежності від конструкції радіоприймача спортсмена). Спортсменам на старті судді видавали карту на якій для різних вікових груп намальовано 6 – 10 контрольних пунктів (КП), завдання спортсмена вибрати послідовність знаходження КП, якнайшвидше прибігти в район кожного КП і за допомогою власного саморобного радіоприймача знайти пристрій з електронною відміткою. Для подолання дистанції кожен спортсмен пробігає 8-10 км по гірській місцевості з різною рослинністю від звичайного лісу до непрохідних чагарників.
     Карти змагань трьох днів:

     Цими стартами спортсмени секції закінчили виступи на міжнародних змаганнях 2019 року. Попереду змагання зі спортивного орієнтування бігом, на велосипедах, на лижах, здача екзаменаційної сесії (для когось першої!) і наполегливі тренування з підготовки до нового змагального сезону.

В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультет

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook