Студенти-першокурсники факультету ветеринарної медицини ознайомилися із мистецтвом створення ікебани в Колонній залі Київської міської адміністрації

5 жовтня 2019, 12:55

Студенти-першокурсники факультету ветеринарної медицини разом із керівником Гуртка із журналістики, доцентом кафедри журналістики та мовної комунікації Веронікою Василівною Чекалюк побували на публічній демонстрації мистецтва ікебани за участі відомого майстра з Кіото — професора Фурукави Хіротака.

 

Під час демонстрації студенти стали свідками яскравого шоу зі створення квіткових композицій в японському стилі. Роботи професора після демонстрації стали частиною виставки ікебани у Національному музеї літератури в Києві. На виставці експонуватимуться композиції з живих квітів, створені українськими майстрами Ікенобо — найдавнішої школи цього мистецтва у світі. 

Такаші Кураі, посол Японії в Україні, звернувся до присутніх українською мовою і висловив найвищу шану українцям.

 

Пересунько Анастасія: «Сьогоднішній вечір особливий. Море емоцій та вражень, багато фото... Дякую за цю можливість».

Федорчук Марія, студентка 7 групи факультету ветеринарної медицини І курсу: «Сьогодні разом з Веронікою Василіївною та дівчатами з групи, відвідала майстер клас з мистецтва ікебани та відкриття виставки сучасного мистецтва. Я отримала величезне позитивне враження від дійства, яке вразило мене кожне по своєму. Ікебана — сенсом своїх чудернацьких експозицій. Запрошую всіх бажаючих студентів відвідати тиждень японського мистецтва квітів та отримати свої незабутні спогади».

  

Чугаєвська Олена, І курс: «Сьогодні ми вперше побували на такому цікавому заході. Познайомилися з японським мистецтвом аранжування квітів. Це надзвичайний досвід: на мить відчути себе частинкою зовсім іншого світу — японської культури. Незрівнянна атмосфера, теплі вітання та вишуканий прийом захоплюють, і тепер я розумію, чому японці так цінують власні традиції. Ми вдячні за цю можливість викладачеві з української мови за професійним спрямуванням. Нубіп - це одна дружня родина».

Литвінова Влада: «Ми маємо календар подій, плануємо відвідати майстер класи та чайну церемонію протягом жовтня 2019. Юний журналіст» — це неймовірний гурток — ми, як журналісти, можемо бувати на цікавих подіях безкоштовно, як преса».

Справді, виховання дітей - це запорука успішної держави! Одного разу президента Рейгана запитали в Пентагоні: «Ну як же так?» Він лиш презирливо кинув: «Вважаєте, проблеми оборони вирішуються в Пентагоні?» — «А де ж іще?» — «За шкільною партою». Треба завжди пам’ятати: інвестиція в освіту і підготовку вчителів та робота з учнями-студентами — це ідеальна інвестиція в майбутнє держави.

«Я хочу показати студентам традиції японців. Країна висхідного сонця — один із світових лідерів з високими економічними показниками. Японці мають найвищу тривалість життя на всій планеті. Мудрість цього народу безмежна. Спілкуючись із японцями, можна почерпнути для себе багато корисних порад про спосіб життя, ставлення до старших і оточуючих. Пріоритетними є: шана батьків, повага до природи, відповідальність у роботі і дружбі, освіта», - зазначає Вероніка Василівна Чекалюк.

«Цього року ми підготували цікаву програму для усіх охочих з нагоди приїзду професора з Японії і святкування 20-річчя Українського відділення школи Ікебани Ікенобо. Під час демонстрації виступить визнана майстриня ікебани Ямада Мідорі, володарка титулу «Живе надбання нації», кавалер «Ордену рубінової зірки із золотими та срібними променями». Другою почесною учасницею події стане професорка ікебани Анжела Лобастов (Молдова), яка стала першою іноземкою, запрошеною до Японії на професорський конкурс, що упродовж 300 років проводився виключно серед японців», — говорить одна з організаторів заходу, викладачка ікебани Валентина Коваль.

Під час виставки ікебани з 5 по 8 жовтня у Музеї літератури також відбудуться щоденні нон-стоп майстер-класи з традиційних японських мистецтв (оріґамі, каліграфія, техніка пакування фурошікі, логічні ігри ґо та шьоґі), дегустації чаю, кінопокази.

Українське відділення Філії Інституту ікебани Ікенобо в країнах Східної Європи у співробітництві з Українсько-Японським центром КПІ ім. Ігоря Сікорського, за підтримки Ботанічних садів ім. Фоміна та Гришка запрошують долучитись до унікального явища японської культури, традиції якого налічують понад 500 років — мистецтва ікебани. «Вивчаючи Японію, беручи до уваги мудрість державотворення, організації життя громадян, — кожен може зробити життя затишним і цікавим, що позначиться позитивно на іміджі України в цілому», — зазначає В. ЧЕКАЛЮК, кандидат наук із соціальних комунікацій. У Японії шанують традиції, дбають про здоров’я і про духовність, люди мають найвищу тривалість життя на всій планеті. «Відкриваймо світ разом з НУБіП без кордонів», — сказали першокурсники на прощання.

Автори: вихованці гуртка «Юний журналіст» НУБіП

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook