Агрокебети: від теорії до практики

4 жовтня 2019 року
Факультет аграрного менеджменту, НУБіП України

Магістри проекту «Агрокебети» відвідали партнера проекту - компанію Cygnet Agrocompany, найбільші потужності якої знаходяться в с. Андрушки Житомирської області. Створена у 2011 році, компанія побудувала сучасне, прозоре та ефективне виробництво з високим рівнем соціальної відповідальності.
Разом з менеджером з персоналу Наталією Живун-Бобик та інспектором з кадрів Катериною Щокіною студенти побували в самому сердці компанії та відчули себе учасниками технологічного процесу.

     
Земельний банк компанії нараховує 29 тис. га. Вирощена продукція з полів проходить перевірку у власній лабораторії, потім потрапляє на елеватор з подальшим відвантаженням на залізницю. Високотехнологічний процес дає можливість приймати щодня 5,5 тис. т/день та одночасного зберігати 60 тис. т. зерна.

  


Серед цінностей Cygnet Agrocompany — технологічність та раціональність. У диспетчерській GPS моніторингу через один комп’ютер оператори керують 29 тис. га полів, на яких працює близько 25 одиниць техніки.

  

Студенти також відвідали молочно-товарну ферму. Стратегія компанії у тваринницькій галузі – збільшення обсягів виробництва за рахунок зростання продуктивності корів при збереженні поголів’я. Велика увага приділяється дотриманню оптимальних раціонів та створенню належних умов утримання худоби. Важливим показником якості продукції є виробництво молока сорту «Екстра».


В активах Групи компаній Cygnet є цукровий завод. Потужність переробки цукрових буряків становить 2800 т на добу. Наявність власної сировинної бази знижує його залежність від зовнішніх постачальників та покращує якісні показники.

 

  

Основний фокус розмови з технологами заводу був зосереджений на технологічних аспектах ефективного вирощування цукросировини та виробництві якісного цукру. Студенти отримали унікальну можливість побачити усі етапи виробництва цукру та скуштувати його смак у вигляді сиропу, вологих кристаликів та готового цукру 1-го сорту.

Постійне підвищення кваліфікації персоналу – одне зі стратегічних завдань Cygnet Agrocompany. Навчальні програми максимально адаптовані до існуючих бізнес-потреб компанії. За словами менеджера з персоналу Наталії Живун-Бобик, підвищення рівня технологічної освіти – це реальний внесок у формування групи висококваліфікованих та бізнес-орієнтованих спеціалістів, конкурентоспроможних на вітчизняному ринку праці.

Студенти проекту «Агрокебети» отримали нові знання, багато позитивних емоцій, а унікальна можливість занурення у виробничий процес стала для них важливим мотиваційним моментом.

  

 

  

  
Адміністрація факультету аграрного менеджменту щиро дякує керівництву Cygnet Agrocompany за організацію зустрічі та активне партнерство.

Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту

Ольга Костюк, доцент кафедри адміністративного

менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook