Прогулянка вечірнім містом

30 вересня 2019, 14:26

З перших днів навчання у вузі  наш куратор, Світлана Михайлівна, пропонувала нашій групі різні можливості щодо пізнання столиці – м. Києва. Та ми довго думали, збиралися і коли уже вирішили піти, це було 26 вересня,  на вулиці моросив осінній дощик. Але це не стало нам перешкодою і самі «відважні» студенти нашої групи пішли гуляти вечірнім містом.

У нас була запланована екскурсія під назвою «Бульварно-Кудрявська  - вулиця тих, хто дарував світло».

Оскільки ми вийшли з гуртожитку заздалегідь, то і встигли ще, коли на вулиці було світло, прогулятися та зробити гарні фото на Майдані Незалежності.

Приїхавши на Львівську площу, у нас ще залишалося трошки часу до початку екскурсії і ми відвідали храм та монастир святого Василя Великого, який розташований на схилі між Вознесенським узвозом та Вознесенським яром. Церква спроектована у стилі модерн, проте за основу взято прадавні традицій Карпат. У нас була можливість зайти у храм, де ми поспілкуватися із чудовою сучасною людиною – братом  Пархомієм.

 

Біля центрального будинку художника нас зустрів гід Олександр, який розповів нам про чудові місця вулиці Бульварно-Кудрявської. Найперше ми роздивилися кожну скульптуру музи, що розташована на центральному будинку художника, і дізналися про їх уособлення. Із його слів ми дізнались про дім Смізанінових, також побували біля місця, де ходив понад 100 років тому трамвайчик.

Прогулялися біля колишньої приватної малювальної школи, яка була заснована у 1875 році художником-педагогом М. І. Мурашко. Пізніше там розміщувалося відділення Петербургської академії мистецтв, у якому навчався визначний скульптор Іван Кавалерідзе - його проектами є скульптури княгині Ольги та Андрія Первозваного, що біля Свято-Михайлівського Золотоверхого собору. Проте через заборону радянської влади надалі творити скульптури І. Кавалерідзе знайшов себе у кіно, де став режисером, почав знімати фільми- опери – «Наталка-Полтавка», «Запорожець за Дунаєм» та ін.

Дуже цікаво було побувати біля пам'ятника Борису Грінченку. Ця людина є визначною постаттю, адже саме завдяки йому ми маємо нашу рідну українську мову, він першим написав чотиритомний словник української мови.

Студентка 1-го курку

2 групи СТН Марія Моголюк

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook