Відкриття шахового сезону на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

30 вересня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, ауд. 315

 

25 вересня розпочав роботу шаховий гурток, створений за ініціативою студентів та викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Шаховий гурток створений для популяризації шахової гри серед студентів факультету. В межах роботи гуртка заплановано навчання студентів, бажаючих навчитися шаховій грі.

 

Для студентів і викладачів, які вміють грати, заплановано навчання шаховій грамоті (вміння записувати шахові партії, відтворювати шахові партії за записами, аналізувати власні партії та партії відомих майстрів з шахів). Члени гуртка також будуть вивчати структуру шахової партії, оволодівати стратегічними та тактичними завданнями шахової гри, вивчати основні принципи гри в дебюті (початок партії), мітельшпілі (середина шахової партії) та ендшпілі (закінчення гри).

Заплановано вивчення основних дебютів шахової гри, теоретичних (на базі шахової літератури) та практичних (на прикладах аналізу шахових партій провідних шахістів світу).

Також члени гуртка будуть отримувати практичний досвід шахової гри в турнірах.

 

Турніри будуть проводитись з класичних шахів (контроль часу – 90 хвилин на партію кожному гравцю), швидких шахів (контроль часу – 15 хвилин на партію кожному гравцю), і бліцу (контроль часу – 3 хвилини на партію кожному гравцю).

 

Роботу гуртка відкрив його керівник – Олександр Савченко. Він прочитав коротку лекцію про історію шахової гри, про чемпіонів світу з шахів. Також були озвучені правила проведення сеансу одночасної гри. 

 

В перший день роботи гуртка було проведено сеанс одночасної гри для всіх студентів та викладачів, які виявили бажання взяти участь в роботі гуртка.

 

Сеанси одночасної гри для студентів проводив завідувач кафедрою технологій м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко. Для викладачів факультету сеанс одночасної гри провів студент 2-го курсу нашого факультету Данило Ворошилов.  

 Олександр Савченко,
завідувач кафедри технологій м’ясних,
рибних та морепродуктів

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook