НУБіП України долучився до святкування Міжнародного дня студентського спорту

21 вересня 2019 року
     20 вересня увесь світ відзначає Міжнародний день студентського спорту. В цьому році до святкувань долучився і НУБіП України. 19 вересня 2019 року на стадіоні нашого університету відбулися одразу троє гучних, видовищних і захоплюючих спортивних змагань. 

     Розпочалося святкування урочистим парадом відкриття змагань, на якому завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко привітав усіх студентів зі святом та оголосив регламент змагань, а саме:

  • змагання на встановлення рекорду НУБіП України зі скіппінгу (стрибків через скакалку);
  • змагання на кубок НУБіП України з перетягування канату;
  • змагання 63-ї спартакіади студентів з міні-футболу.

     В змаганнях зі скіппінгу прийняли участь 90 спортсменів, які спробували настрибати найбільшу кількість разів через скакалку за 30 секунд. Переможцями стали: Уляна Гончаренко, студентка гуманітарно-педагогічного факультету, яка виконала 106 стрибків, друге місце посів Павло Цапко, студент механіко-технологічного факультету – 102 стрибка, третєНаталія Білодін, студентка факультету землевпорядкування (99 стрибків).

     Змагання на кубок НУБіП України з перетягування канату зібрали 16 команд найсильніших студентів факультетів і ННІ. Чемпіонами стали атлети з ветеринарного факультету, які у фінальній сутичці перемогли збірну агробіологічного факультету.

     Змагання 63-ї спартакіади студентів урочисто стартували іграми першого туру групового етапу з міні-футболу. Змагалися команди факультетів і ННІ: гуманітарно-педагогічного та агробіологічного (0:1); юридичного та аграрного менеджменту (1:1), енергетики, автоматики і енергозбереження з механіко-технологічним (0:3), конструювання та дизайну з ветеринарної медицини (3:0). Ігри другого туру змагань з міні-футболу відбудуться в понеділок, 23 вересня 2019 року на стадіоні НУБіП України.

     Також, збірна найкращих спортсменів НУБіП України на чолі з керівником секції легкої атлетики, майстра спорту України міжнародного класу з марафонського бігу Рімою Дубовік прийняла участь в «Іграх Співдружності» серед ЗВО міста Києва присвячених Міжнародному дню студентського спорту 2019 року, які відбувалися в спортивному комплексі КНТЕУ. Наші студенти стали переможцями і призерами в таких видах програми:

  • «човниковий біг (жінки)», 1 місце, Софія Гармаш, факультет захисту рослин, біотехнологій і екології (9,56 сек);
  • «штовхання шини R-17», 2 місце, Олег Калюжний, факультет конструювання і дизайну (5,12 м);
  • «човниковий біг (жінки)», 3 місце, Андрій Кобанець, факультет землевпорядкування (9,23 сек).

     Загалом, участь в змаганнях «Ігри Співдружності» взяли найкращі спортсмени з 26 закладів вищої освіти міста Києва.

     А найкращим доказом того, що НУБіП України є одним з най спортивніших вузів стала бронзова нагорода в загальнокомандному заліку ІV спартакіади серед ЗВО міста Києва за 2018-2019 н.р., яку урочисто вручили нашим представникам на святі в Київському Національному торгово економічному університеті.
     Окрема подяка Тетяні Мазуриній, студентці факультету землевпорядкування, за надані фото матеріали. 

Вітаємо всіх спортсменів зі святом та бажаємо яскравих перемог у спорті та житті!

Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічного факультету

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook