Результати вже традиційних змагань за кубок інженерно-технічних факультетів з міні-футболу

16 вересня 2019 року
Майданчик зі штучним покриттям спорткомплексу НУБіП України

Впродовж трьох чудових осінніх днів з 10 по 12 вересня 2019 року на спортивному майданчику зі штучним покриттям біля навчального корпусу №9 вже 6-ий раз  точилася запекла боротьба за КУБОК ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ сезону 2019/2020 н.р. з МІНІ-ФУТБОЛУ.

Згідно регламенту змагань в першому турі зустрілися 6 пар з 12 команд двох інженерних факультетів (пари визначалися шляхом жеребкування). Всього у змаганнях взяло участь 97 студентів. 

 

 

В перший день змагань, у вівторок 10 вересня 2019 року, було зіграно 6 стикових матчів 1-го туру.

В першій грі мірялися силами команди 1-го курсу МТФ і магістри ФКД. Стартова гра виявилася цілком прогнозовано. Новобранцям МТФ випускникам технікумів і коледжів зовсім не пощастило з жеребом, який звів їх з дуже досвідченою і зіграною командою магістрів ФКД, які є одними з фаворитів даного турніру. Тому дива не відбулося. Результат більш ніж переконливий 1:6 на користь минулорічних чемпіонів.

У другій грі жереб звів  магістрів МТФ та команду 3-го курсу ФКД, яка вщент, з рахунком 11:0, розгромила свого суперника. Такий нищівний результат став наслідком того, що магістри МТФ банально не змогли виставити у своєму складі найкращих своїх гравців, а також через те, що багато ключових гравців в минулому навчальному році вже закінчили навчання.

Так склалося, що для першокурсників випускників ЗОШ МТФ жереб виявився оптимальним і справедливим, бо їм довелося у третій грі мірятися силами зі своїми колегами і ровесниками, випускниками ЗОШ 1-го курсу ФКД. До речі, ці команди вже встигли помірятися силами у змаганнях серед першокурсників, присвячених Дню знань 2019. Сенсації не сталося. Конструктори поступилися і в цей раз з розгромним рахунком 5:0. Варто відмітити перспективність даної команди в цілому і досить гарний рівень гри воротаря.

У четвертій грі, в якій зустрілись команди 2-го курсу ФКД і 4-го курсу МТФ, основного часу не вистачило, щоб виявити переможця. По закінченню ігрового часу рахунок на табло був нічийний 2:2. А от у серії післяматчевих 6-метрових штрафних ударів вдача була на стороні команди механіків, які здобули перемогу з остаточним рахунком 5:4.

На пяту гру на майданчик вийшли команди 2 курсу МТФ та 4-го курсу ФКД. Гра була цікавою і безкомпромісною, але краща збалансованість команди механіків дала їм змогу отримати перемогу з рахунком 3:1.

І в заключній шостій грі на зеленому (до речі, влітку оновленому) газоні майданчика зі штучним покриттям мірялись силами команди 1-го курсу ФКД (випускники коледжів і технікумів) з командою 3-го курсу МТФ. Звісно, цілком обєктивно, що незіграність команди новобранців ФКД далася взнаки. Кінцевий рахунок матчу 7:2 на команди механіків.

Таким чином до другого туру змагань пробились такі команди: 1 курс МТФ (випускники ЗОШ), 2 курс МТФ, 3 курс МТФ, 4 курс МТФ та 3 курс ФКД і магістри ФКД.

По закінченню 1 туру було проведено жеребкування з визначення складів двох груп А і Б. Так до групи А потрапили наступні команди: 1 курс МТФ (випускники ЗОШ), 4 курс МТФ та 3 курс ФКД, а до групи Б - 2 курс МТФ, магістри ФКД та 3 курс МТФ.

 

Другий тур змагань виявився ще цікавішим і напруженішим ніж стартові двобої. Кожна команда зіграла по дві гри в своїй групі. Погода на щастя була абсолютно футбольною. Це сприяло демонсртуванню командами цікавого і захоплюючого швидкісного футболу, за яким було дуже цікаво спостерігати вболівальникам.

Результати групового етапу, проведеного у середу 11 вересня 2019 року, наведені в таблицях.

 

Враховуючи, що в групі Б всі команди набрали однакову кількість очок з однаковою різницею мячів, переможця групи, команду магістрів ФКД, було виявлено лише за кращою кількістю забитих голів, а 2-ге і 3-тє місце визначалось пробиттям серії післяматчевих пенальті, в якій перемогла команда 2 курсу МТФ.

У фінальній частині змагань, яка відбулася в четвер 12 вересня 2019 року у грі за 3-тє місце зустрілися практично рівні команди -  1 курсу МТФ (випускники ЗОШ) та студентів 2-го курсу МТФ. Обидві команди досить обережно і дисципліновано гали протягом всього матчу. Безкомпромісна і гостра боротьба точилася до останньої секунди матчу. Ігровий час не дозволив виявити бронзового призера (рахунок матчу 2:2). Тому володар третього місця визначався пробиттям серії 6-метрових штрафних ударів. І знову вдача була на боці команди студентів 2-го курсу МТФ, які отримали перемогу з кінцевим рахунком 7:6.

 

У фінальному двобої за головний трофей цьогорічного турніру зустрілися дві команди ФКД. Цілком природно, що через амбітність суперників ажіотаж в центральному фінальному матчі був мяко кажучи не абиякий. Суперники-фіналісти вже дуже добре знають одне-одного, тому це не могло не відобразитися на характері початку гри, яка розпочалася досить спокійно з розвідки і прощупування слабких місць опонентів. Було помітно, що магістри ФКД трішки напруженіше розпочали дебют гри (відчувалась відсутність в цей день на полі і воротаря Олега Маліневського і ще декількох ключових гравців у команді магістрів), натомість бакалаври грали чітко і впевнено, що призвело до взяття воріт суперника. І на цьому 3-курсники ФКД не зупинилися, закріпивши результат ще не одним забитим голом. Були хвилини, коли на полі рівновага зберігалася, проте не за результатом на табло. Таким чином цілком заслужено і переконливу перемогу з кінцевим рахунком гри 6:2 вибороли футболісти 3-го курсу факультету конструювання та дизайну.

По закінченню фінального матчу заступник декана  факультету конструювання та дизайну Олег Анатолійович Марус і суддя матчу вручили грамоти та призи переможцям і призерам турніру, а також нагородили переможців перегонів за кращого воротаря турніру і кращого бомбардира.

 


Так сталося, що в цьому році найкращих бомбардирів виявилось два Богдан Балюк та Едуард Ковальов, які забили у ворота суперників по 7 мячів. Кращим же воротарем цьогорічного турніру визнано Богдана Штапира, який багаторазово рятував свої ворота від взяття суперниками і навіть сам примудрився в одному з матчів забити 2 голи у ворота суперників.

 

 

Турнір з кожним роком набуває все більшої популярності серед студентів. Радує також те, що рівень команд також загалом зростає і  вирівнюється, що сприяє поліпшенню якості гри футболістів.

Оргкомітет змагань висловлює вдячність очільникам факультетів Ярославу Миколайовичу Михайловичу і Зиновію Володимировичу Ружилу та заступникам деканів обох факультетів за всебічну матеріальну і організаційну підтримку турніру, а також співробітникам кафедри фізичного виховання і особисто завідувачу кафедри Миколі Петровичу Костенку за надання інветарю і сприяння у проведенні турніру, а також всім вболівальникам, які так якраво підтримували свої команди!

Вітаємо призерів і переможців! А перемогли в цих змаганнях всі, хто взяв участь у цьому вже традиційному турнірі і в якості гравців. і в якості вболівальників! Бажаємо натхнення і удачі в подальших спортивних баталіях!

Нагадаємо, що вже 19 вересня 2019 року стартують ігри у спартакіаді студентів НУБіП України з міні-футболу, а пізніше і з інших видів спорту!

Сподіваємось, що вболівальники, в т.ч. й з числа НПП, підтримають свої команди!

Суддя змагань, заступник декана механіко-технологічного факультету з фізкультурно-масової роботи Олексій Бешун


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook