Співробітники кафедри відзвітували про участь в міжнародному конгресі в Польщі

16 вересня 2019, 16:57
НУБіП України, ФВМ

 На черговому засіданні кафедригігієни тварин та санітарії імені професора А.К. Скороходька, на якому розглядались питання щодо індивідуальних планів роботи науково-педагогічних працівників

та кураторів студентських груп, щодо виконання плану надходження позабюджетних коштів, оновлення сайту та профорієнтаційної роботи викладачів, також було прийнято до відома та схвалено звіт Кучерук М.Д та Димко Р.О. щодо закордонного відрядження - участі у XIX Міжнародний конгресі ISAH
Гігієна тварин як основа єдиного здоров'я і добробуту, поліпшення біологічної безпеки, навколишнього середовища та якості продуктів харчування.

Кучерук Марія Дмитрівна розповіла про сучасний стан та перспективи гігієнічної галузі в світі, окреслила основне коло питань та проблем що підіймались на конгресі. В умовах сучасної глобалізації, міжнародного співробітництва та "безвізу" зростає ризик виникнення неконтрольованих епізоотичних ситуацій. Представниками МЕБ, зокрема, було озвучено гостре питання щодо АЧС та необхідність державних компенсацій збитків виробникам, що втратили поголів'я свиней, оскільки без цих коппенсацій неможливо в повній мірі відслідкувати всі випадки спалаху цієї хвороби. Учасниками конгресу розглядались також питання антибіотикорезистентності мікроорганізмів та розповсюдження в світі небезпечних бактерій. Важливі питання щодо захисту тварин від жорстокого поводження, їх благополуччя, збереження довкілля від забруднення, сталого природокористування та якості продуктів харчування обговорювались як під час секційних засідань так і в кулуарах. 

Значну зацікавленість викликала презентація Кучерук Марії щодо органічного птахівництва в Україні. У обговоренні даної теми прийняли участь науковці з Нігерії, Германії, Польщі, Словенії, ОАЕ, Білорусі, Росії.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook