Швидше, вище, сильніше!

11 вересня 2019 року

Цим лозунгом супроводжувалася науково-практична БПЛА-конференція, яка проходила на базі конференц-центру Admiral hall в місті Київ 5 вересня 2019 року.

Головною метою спеціалізованої конференції було розроблення пропозицій щодо співпраці різних установ і фірм та ширшого впровадження у практичну діяльність сучасних технологій аерознімання. Захід передбачав розгортання дискусії з питання "Використання спеціалізованих БПЛА для аерознімання з геодезичною точністю у різних сферах".


На конференції, якою керував Андрій Галайда, були представлені доповіді-презентації від учасників конференцій на різні теми. На наш погляд, найцікавішими з них були:
1) «Сфери застосування спеціалізованих БПЛА», доповідач - Галайда Андрій. Було проаналізовано чинники, які впливають на якість отриманих у процесі знімання матеріалів та зроблено порівняльній аналіз БПЛА Arrow і Trimble UX5HP;
2) «Можливості застосування БПЛА для топографічного аерознімання», доповідач – Глотов Володимир. Були порівняні дві моделі БПЛА: українська Arrow та американська Trimble. У підсумку стало зрозуміло, що вітчизняний БПЛА за своїми характеристиками не поступається американському;
3) «Вітчизняні досягнення у проектуванні і виробництві БПЛА», доповідач – Сарибога Ганна. Доповідь висвітлювала діяльність НТУУ КПІ ім. Сікорського - як впродовж років створювалися і вдосконалювалися прототипи сучасних БПЛА на базі університету і факультету і залучалися до цієї роботи студенти;
4) «Безпілотний комплекс Abris FLIRT – потужний професійний інструмент для завдань геодезичного аерознімання». Технічний директор ТОВ «АБРИС ПТ» В. Колесніченко докладно розповів про новітній БПЛА «FLIRT» (FLying Intelligent Robotic Tools)». Також виокремив чотири особливих його характеристики:
- виняткова стабільність польоту навіть на великих висотах;
- не вимагає ніяких спеціальних інструментів та електричних джерел у процесі збирання літака;
- автоматична посадка за допомогою парашутної системи LuckyBeak;
- автоматична система компенсації кута дрейфу.


Таким чином, учасники конференції мали можливість ознайомитися із сучасними досягненнями в аерозніманні місцевості за допомогою БПЛА.


Я особисто в майбутньому так само виступатиму на практичних та наукових конференціях і розповідатиму про результати досліджень у цій сфері.

 

Тетяна Мазуріна , 

студентка другогу курсу факультету землевпорядкування


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook