Іхтіологічна практика для студентів спеціальності "Водні біоресурси та аквакультура"

25 липня 2019, 12:30
НУБіП України

Студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів, які навчаються за спеціальністю 207 "Водні біоресурси та аквакультура" у навчальному плані бакалаврату мають дві навчальні та одну виробничу практику. Навчальна практика з гідробіології після першого курсу знайомить їх з особливостями проведення гідробіологічних досліджень на водоймах різних типів. Іхтіологічна практика після 2-го курсу  дає практичні навички і вміння роботи з представниками іхтіофауни місцевих водойм. Виробничу практику студенти після третього курсу проходять на провідних підприємствах рибогосподарської галузі нашої країни або у науково-дослідних інститутах гідробіологічного чи рибогосподарського спрямування.

У 2019 році для них іхтіологічна практика розпочалася з 22 липня. Перші дні проходження практичного навчання було зорганізовано на базі Київського рибоохоронного патруля.

Перш за все практиканти познайомилися з його особовим складом. Перед студентами виступив головний інспектор Київського рибоохоронного патруля. Він провів короткий екскурс щодо спеціифіки його роботи, ознайомив слухачів із законодавчою базою, яка регулює роботу рибінспекції. Зі студентами познайомився і головний іхтіолог. Він надав інформацію про сучасний стани аборигеної іхтіофауни Київщини та про роботу іхтіологічної служби. Студенти зацікавилися різними аспектами діяльності рибоохоронного патруля.

Під наглядом держрибіспекторів студенти мали можливість самостійно провести вилов риби, визначити види риб в улові, провести морфометричний аналіз риб, які мешкають у затоці Галерній, відібрати іхтіологічний матеріал для роботи у лабораторії.

Доцент кафедри гідробіології та іхтіології Марценюк Н.О.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook