Сьогодні святкує своє 99-річчя доктор технічних наук, професор Борис Харлампійович Драганов.

19 липня 2019 року
Сьогодні святкує своє 99-річчя доктор технічних наук, професор, учасник Великої Вітчизняної війни, Почесний енергетик України Борис Харлампійович Драганов. Борис Харлампійович автор більш ніж 500 наукових публікацій, у тому числі, 7 патентів та авторських свідоцтв на винаходи, 7 монографій, 38 підручників і навчальних посібників, яким надано відповідні грифи Міністерства освіти і науки України. Професор Драганов — учасник багатьох міжнародних конференцій і симпозіумів у Японії, Фінляндії, Зімбабве, Туреччині, Угорщині, Румунії та інших країнах. Також, Борис Харлампійович – академік Академії наук вищої освіти України (по відділенню енергетики), академік Міжнародної академії холоду.
За значний особистий внесок у науково-методичне забезпечення технічних вищих навчальних закладів йому в 1999 році присвоєно почесне звання «Відмінник освіти України», а в 2002 році нагороджений трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України. За вагомі наукові розробки у сфері енергозбереження нагороджений нагрудним знаком Міністерства палива і енергетики України «Почесний енергетик України» та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2007). Указом Президента України від 9 лютого 2002 року, як видатному ученому йому призначена довічна державна стипендія.
Більше шістдесяти років професор Драганов віддав Національному університету біоресурсів і природокористування України, підготувавши 7 докторів та 15 кандидатів наук. Виняткова працьовитість академіка Б.Х. Драганова, його відповідальність при виконанні проблемних наукових досліджень служать прикладом для молодих вчених. Тому адміністрація та колектив ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження хоче приєднатися до всіх сьогоднішніх побажань Борису Халампійовичу та побажати йому здоров’я, радості, оптимізму і бадьорості на довгі роки!
Ваші іменини – щаслива дата
Прекрасна золота пора.
Тож у цей день Вам від душі бажаєм
Здоров’я, щастя, миру і добра.
 
Всю доброту, яка існує в світі,
Всю радість, що живе серед людей
Найкращі всі, що до вподоби квіти
Даруєм Вам у цей святковий день.
 
Нехай Господь завжди у поміч буде,
А Мати Божа береже від зла,
Нехай шанують Вся родина Ваша й люди
Любові Вам і затишку тепла.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook