Від теорії - до практики та працевлаштування студентів-харчовиків

15 липня 2019 року

   Третьокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК цього року проходять виробничу практику до 20 підприємствах харчової промисловості. Вибір баз практики проводився з урахуванням спеціалізації, технічного і технологічного забезпечення виробництва і замовлень на підготовку спеціалістів.

    Тому, базами практики є такі сучасні передові підприємства, як ТОВ "М’ясокомбінат Ювілейний", "Юніверсал Фіш Компані", "Київський БКК", "М’ясопереробний завод "Поділля", ПП "АЛМА-ВЕКО ФУД", Підприємство з іноземними інвестиціями "МакДональз Юкрейн ЛТД", ПАТ "Ніжинський м’ясокомбінат", ТОВ "М’ясний стандарт", ПП "Липовецький ковбасний цех" та інші. Всі підприємства сучасно обладнанні, мають систему контролю якості та безпечності сировини та готової продукції.


    Виробничій практиці передують лекційні та лабораторні заняття з дисциплін «Теоретичні основи харчових технологій», «Технологія галузі», «Харчові технології», де студенти вивчають теоретичні основи виробничих процесів виготовлення м’ясних, рибних, молочних, кондитерських виробів та вперше власноруч виготовляють ці продукти. А під час проходження практики набувають практичних вмінь, навичок і професійних якостей майбутнього фахівця харчової промисловості.

    У перший день візиту на підприємства практиканти ознайомились з територією підприємств, розташуванням їхніх адміністративних, виробничих, складських та допоміжних будівель. Наступним кроком була презентація компаній, інформування щодо діяльності, цінностей та складових успіху. Після чого можна потренуватися, як воно пройти співбесіду з працевлаштування у престижні компанії під час заповнення анкет.


    Найважливіший етап, звісно, ознайомлення з виробничими процесами. Аби вирушити на виробництво за специфікою галузі обов’язкові спецодяг, медичні книжки. Сьогодні практиканти працюють у виробничих цехах та лабораторіях підприємств. У кінці кожного робочого дня з ними проводять бесіди директори з виробництву, технологи: студенти відповідають на запитання, що стосуються технологічних процесів, їх режимів, одержують домашні завдання.


    Проходження виробничої практики на сучасних підприємствах харчової промисловості, з якими співпрацює НУБіП України, дозволяє студентам закріпили здобуті раніше знання, набути виробничо-професійних вмінь і навичок за спеціальністю, що є необхідною умовою підготовки не лише висококваліфікованих працівників, а й справжніх професіоналів своєї справи.

 

    Потребу на ринку праці у висококваліфікованих спеціалістах харчової промисловості підтверджують зустрічі з майбутніми роботодавцями, що проходять на кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів. Представники компаній, які є лідерами у виробництві різноманітних харчових продуктів, презентують свої компанії та запрошують на роботу наших випускників. Тому бакалаври з впевненістю обирають навчання у магістратурі за спеціалізаціями «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів», «Нутриціологія», «Якість, стандартизація та сертифікація».

Аліна Менчинська,
старший викладач кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook