Факультет землевпорядкування поглиблює співпрацю з Вроцлавським природничим університетом

11 липня 2019 року

Останніми роками міжнародна співпраця між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Вроцлавським природничим університетом продовжує поглиблюватися і урізноманітнюватися. Особливо це помітно на факультеті землевпорядкування, де тривають обміни між провідними викладачами за програмою Erasmus+, організовуються та проводяться спільні круглі столи і наукові конференції, викладачі та студенти беруть участь в стипендіальних програмах, виконується підготовка сумісних наукових проектів тощо.

Антон Кошель, доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі належить до числа молодих міжнародно-активних колег, який нещодавно повернувся з Вроцлавського природничого університету після місячного стажування. Це стажування стало можливим після перемоги доцента Антона Кошеля у стипендіальній програмі Вроцлавського природничого університету (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu) імені професора Станіслава Толпи. Університетським підрозділом для проходження стажування був факультет екології та геодезії (Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji). А стажування проходило під керівництвом доктора Ольгерда Кемпа з кафедри просторового менеджменту.

Програма наукового стажування передбачала роботу зі студентами магістратури, зокрема доцентом Антоном Кошелем проводилося їхнє консультування при підготовці магістерських робіт, а також при прийнятті проектних землевпорядних рішень.


Одним з головних завдань програми стажування було налагодження співпраці з Центром геодезичної і картографічної документації у місті Вроцлав (Zarząd Geodezji, Kartografii i Katastru Miejskiego we Wrocławiu) в контексті вивчення ролі кадастру в управлінні нерухомістю, складу геодезичної інформації, яка збирається і вноситься в кадастр нерухомості міста Вроцлав, робота з реєстром цін і вартостей, як основного джерела даних щодо цін на нерухомість в Польщі.


Під час наукового стажування стипендіат мав можливість ознайомитися з роботою Архітектурного бюро, провести роботи з просторового планування території, запроектувати об’єкти природоохоронного та рекреаційного призначення.

Оскільки стажування припало на червень місяць – в розпал екзаменаційної і залікової кампанії, то автору вдалося познайомитися з процесом приймання екзаменів на кафедрі просторового менеджменту факультету екології та геодезії. Підсумовуючи проведені заходи, опрацьовані магістерські та інші науково-дослідні роботи, варто наголосити, що студенти факультету землевпорядкування НУБіП у порівняні з їхніми польськими колегами володіють таким же високим рівнем фахової підготовки, вміють успішно справлятися з поставленими здачами, що свідчить про високий рівень підготовки на факультеті та високу кваліфікацію викладачів.

На завершення хотілося б висловити щиру подяку за підтримку в організації та проведенні стажування декану факультету землевпорядкування Тарасу Євсюкову, завідувачу кафедри землевпорядного проектування Андрію Мартину, завідувачу кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлані Кохан, а також польським колегам доктору Ольгерду Кемпі та доктору Рішарду Новаку.

 

Антон Кошель,
доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook