У центрі уваги ректорату вступ до магістратури і готовність навчальної і матеріально-технічної бази до нового навчального року

8 липня 2019 року
     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко розпочав з короткого загального планування роботи і спинився на основному сьогодні питанні: організації ефективного відбору кращих студентів для вступу у магістратуру.

     Ще одне важливе питання – підготовка до початку нового навчального року, до якого лишилося всього 1,5 місяці. Очільник університету звернув увагу деканів факультетів і директорів ННІ на посвяту у першокурсники і складання присяги. Ці заходи слід провести на такому рівні, щоб кожен студент усвідомив: він доєднується до спільноти потужного вишу і має прагнути навчатися та розвиватися як особистість. Повинен бути готовим і кампус університету: як гуртожитки в цілому, так і кімнати для першокурсників.
     Також Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на роботу господарських служб, яка потребує кращої організації і ефективності.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша поінформував, що університет своєчасно подав інформацію щодо процедури проведення конкурсного відбору виконавців державного замовлення у 2019 році. Як відомо, уряд затвердив обсяги прийомів державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою: ОС «бакалавр» 79854 осіб, у т.ч. за денною формою навчання 72602 (порівняно з минулим роком збільшено на 2,9%), ОС «магістр» – 55379, в т.ч. за денною формою навчання 45654 (порівняно з минулим роком зменшено на 10,4%). Він також звернув увагу на проходження практик.

     В університеті триває перевірка протипожежної безпеки, наразі комісія працює у гуртожитках, зазначив перший проректор Ігор Ібатуллін. Вже доведене держзамовлення набору в аспірантуру і докторантуру, яке університет повинен виконати. На конкурс Міністерства освіти і науки підготовлені 124 якісні наукові проекти. У навчально-дослідних господарствах університету тривають жнива. У НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка вже намолотили тисячу тон пшениці і 600 – ячменю, паралельно з другого укосу зібрано 250 тон сіна люцерни, в Агростанції вологість зерна поки що зависока, а от сіна люцерни зібрано 125 тон, в НДГ «Ворзель» намолочено 101 тону пшениці.

     Минулий тиждень був дуже насичений в плані міжнародної діяльності, зазначив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук: університет відвідали делегації з багатьох країн, відбулася робоча зустріч у рамках проекту ERASMUS+ TOPAS і відкриття нової лабораторії на базі економічного факультету, триває відбір студентів за програмою ERASMUS + і набір іноземних громадян на навчання у НУБіП. Завершилася перевірка пенсійного фонду, у результаті якої університет практично не отримав зауважень.

     Коли ми залучаємо міжнародні гранти чи такі проекти, як TOPAS і відкриваємо на своїй базі нові сучасні лабораторії – це чудовий досвід, зауважив ректор.
     Про стан справ у підрозділах, які вони очолюють, коротко поінформували директор студмістечка Сергій Стецюк, юридичного відділу Андрій Бова, планово-фінансового відділу Олег Бронін і заступник начальника відділу кадрів Валентина Шаповал. Виконувачем обов’язків начальника спеціального відділу призначена Олена Шебекіна.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook