Співробітники кафедри біології тварин отримали подяку за наукову роботу зі студентством

1 липня 2019 року

  20 червня 2019 року пройшло останнє засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Роботу традиційно розпочали з вітань колегам, які отримали нагороди за місяць. Привітали і доцентів кафедри біології тварин Івана Митяя та Олену Дегтяренко, які привезли до університету 2 дипломи ІІІ Міжнародної конференції Smart Bio (м. Каунас, Литва).

 

    Університет Вітаутаса Магнуса один із провідних університетів Литви,  який вже третій рік поспіль проводить конференцію з біологічних та екологічних наук Smart Bio. У конференції взяли участь науковці з 17 країн світу. В цьому році до учасників з України долучились і викладачі та студенти Національного університету біоресурсів та природокористування України. Запрошення взяти участі у роботі конференції отримали доценти кафедри біології тварин Іван Митяй та Олена Дегтяренко і вісім студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів. 

   Ця подія була особливою для учасників наукового гуртка «Планета тварин» кафедри біології тварин, науковими керівниками якого є І. Митяй та О. Дегтяренко. Студенти 2 курсу, які вперше прийняли участь у науковому заході такого рівня, активно готувались, було опрацьована велика кількість первинного матеріалу: 450 екземплярів молюсків були проміряні та зважені; повний біологічний аналіз було проведено для 384 представників іхтіофауни України.

Особливо приємно, що за результатами спільної роботи до нашого університету ми привезли 2 дипломи. Оргкомітет конференції відзначив серед кращих постерну доповідь  Юлії Пліщ та Олени Дегтяренко на тему «Population Сharacteristics of Lymnaea stagnalis (Gastropoda: Lymnaeidae) in reservoirs of the South of Ukraine».  Іван Митяй отримав диплом за кращу організацію студентської наукової роботи.
 
 Після активної роботи студенти мали змогу познайомитися з мальовничими куточками міста Каунас, відвідати Литовський етнографічний музей під відкритим небом, прогулятися надзвичайними вуличками Вільнюса.  

 

 
Висловлюємо щиру подяку ректору Станіславу Ніколаєнку та декану факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадиму Кондратюку за підтримку та організацію поїздки!
Олена Дегтяренко,

доцент кафедри біології тварин

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook