Перше засідання приймальної комісії: старт вступної кампанії 2019

11 червня 2019 року
     Пройшло перше засідання приймальної комісії, яким університет офіційно розпочав вступну кампанію 2019. Воно носило організаційний і ознайомчий характер.

 

     Відкриваючи роботу, перший проректор Ігор Ібатуллін звернувся до членів комісії: ваша робота для університету дуже важлива, а тому і відповідальність велика. Ви – обличчя НУБіП, адже з вами першими спілкуватимуться наші абітурієнти і їхні батьки. І з цього спілкування вони мають зрозуміти, що в нашому виші працюють фахові люди, які їм завжди допоможуть.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук представила секретарів всіх факультетів і ННІ та внесла відразу дві пропозиції: про старт прийому документів від випускників бакалаврату НУБіП, а також розширення кількості аудиторій, де працюватиме комісія, з трьох з чотирьох.

 

 

     Ще одне питання, яке запропонувала розглянути Лідія Гончарук, стосувалося змін до Правил прийому на навчання до НУБіП в 2019 році. Декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Приліпко внесла пропозицію щодо прийому до магістратури цього факультету випускників бакалаврату всіх спеціальностей. А очільник гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук – про можливість приймати на навчання за спеціальністю «Філологія» на базі диплому молодшого спеціаліста на 2-й курс (на вакантні місця за контрактною формою навчання). Обидві вони знайшли підтримку комісії.

     З проханням розглянути заяви вступників на програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Магістр» щодо перенесення вступного випробування для двох студентів, які перебувають на закордонному навчанні і стажуванні в наших університетах-партнерах, звернулися декани факультетів економічного Анатолій Діброва і аграрного менеджменту Анатолій Остапчук та отримали підтримку.

     Ігор Ібатуллін також зачепив тему організації іспитів: тут повинна бути чітка організація (розклад, достатня кількість робочих місць) і контроль доброчесності (серед заходів якого – і неможливість користуватися гаджетами). Ще один аспект цьогорічного набору в магістратуру – залучення вступників з інших вишів.

 

    Вислухавши інформацію всі декани і директори прозвітували про випуски бакалаврів та прогнози щодо вступу до магістратури.

     На завершення відповідальний секретар приймальної комісії запросила до плідної співпраці та запропонувала подавати пропозиції, які виникатимуть, у робочому порядку.

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook