Захист магістрів освітньо-наукової програми підготовки – нове покоління дослідників у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

10 червня 2019 року

Сьогодні, 10 червня у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбулась особлива подія - захист магістерських робіт студентами спеціальностей 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології та 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка освітньо-наукової програми підготовки.

Студенти-енергетики представили свої випускні роботи на засіданні екзаменаційної комісії, яку очолив д.т.н., професор Заблодський Микола Миколайович. Цікаві результати при цьому продемонстрував Михайло Сподоба, магістр кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, головним завданням роботи якого було дослідження впливу електромагнітної обробки на поновлення життєздатності насіння огірка, обґрунтування та визначення параметрів низькоенергетичної електромагнітної обробки насіння огірка та отримання залежності зміни біоелектричного потенціалу насіння від параметрів електромагнітної обробки. Визначені параметри такої обробки викликають практичну зацікавленість і можуть бути впровадженні у виробництві. Також цікавими були і теми іноваційного характеру. Так, зокрема випускник кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова Віталій Попельський досліджував питомі транспортні витрати для оптимізації розташування джерел розподіленої генерації в електричних мережах 35кВ, а випускник кафедри теплоенергетики Андрій Баліцький запропонував модернізацію систем енергопостачання НДГ «Ворзель» з використанням когенераційних технологій.

Захист випускних магістерських робіт студентами-дослідниками зі спеціальності 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, керівниками котрих були НПП кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка проходив одночасно з енергетиками.

Особливістю цього захисту було те, що екзаменаційну комісію очолив внук засновника кафедри, а нині генеральний директор ТОВ «Дельта Вільмар СНГ» Євгеній Садовий, людина з величезним досвідом керівництва компаніями із високим рівнем автоматизації.

І студенти не підвели: їх інформація про зміст підготовлених дослідницьких магістерських  робіт була цікавою, на питання відповідали ґрунтовно, демонструючи розуміння суті сучасної складної автоматики та можливості її використання для потреб високотехнологічних підприємств. Кращими, на погляд екзаменаційної комісії були: Роман Пасєка, Роман Рогоза та Станіслав Жидков, котрі продемонстрували уміння синтезувати комп’ютерно-інтегровані системи автоматизації із використанням сучасного технічного та програмного забезпечення для потреб тепличних та деревообробних комбінатів, підприємств, що використовують високоефективну сушку зернових.

За пропозицією Євгенія Садового всі випускники рекомендовані до вступу в аспірантуру. Яким буде їх рішення – незабаром довідаємось, бо аспірантура починає втрачати свою популярність…

 

 

В цілому, студенти виявили високу теоретичну та практичну підготовку, вміння самостійно вирішувати поставлені завдання, проводити аналіз отриманих результатів, брали активну участь у наукових дослідженнях, що проводяться на кафедрах та вже мають перші власні наукові публікації, тому всі вісімнадцять молодих дослідників заслужено отримали «відмінно» за представлення своїх випускних робіт.

Вітаємо молоде покоління науковців, зичимо удачі в їх майбутній діяльності та сподіваємося, що вони продовжать добру справу – служіння науці вже як аспіранти НУБіП України!

Володимир Козирський,

директор ННІ енергетики,

автоматики і енергозбереження

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook