Нарада деканів: випуски бакалаврів, вступна кампанія 2019 та фінансова дисципліна

6 червня 2019 року
     Під головуванням Станіслава Ніколаєнка пройшла нарада за участі деканів факультетів, директорів ННІ та керівників підрозділів. Відкриваючи її роботу, ректор університету подякував колективу за підтримку і довіру на виборах, та при цьому зазначив: час працювати далі, реалізуючи програму «Голосіївська ініціатива 2020». Колектив має бути готовим до великих перевірок – з пожежної безпеки та екологічного стану, які плануються найближчим часом.

     Питанням першим же порядку денного став стан сплати за навчання та проживання в гуртожитках, про який повідомив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Надходження цих коштів сьогодні дуже важливе, адже тільки на облаштування кімнат новими меблями потрібно 4,5 млн грн. Коротка інформація «потягла» за собою детальні звіти всіх деканів і директорів стосовно ситуації на факультетах та інститутах. По ходу її уточнювала головний бухгалтер Тетяна Кондрицька: за несплату за навчання та проживання нараховуються штрафні санкції. 1 липня – кінцевий термін.

     Принагідно активно обговорювався хід підготовки до вступної кампанії 2019 – і на бакалаврат, і до магістратури. Станіслав Ніколаєнко наголосив на необхідності змін у змісті занять, щоб молоді було цікаво вчитися.

     Про критерії формування державного замовлення на 2019 рік, профорієнтаційну роботу та випуск фахівців говорила начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Найважливіше сьогодні – скласти державні іспити і захистити бакалаврські роботи. Загалом серед випускників бакалаврату – 2215 осіб. Вона озвучила графік випуску бакалаврів та магістрів.

 

     З інформацією про завершення реєстрації заяв ЗНО від вступників на програму підготовки фахівців магістратури виступила відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук. Загалом зареєстровано 683 вступники, з них з інших ЗВО – 62. Нагадала про терміни вступної кампанії для школярів: подача електронних заяв розпочнеться 10 липня, а для бажаючих вступати на навчання у магістратуру – з 2 липня.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про стипендії для молодих вчених.

     Начальник навчально-дослідної частини Володимир Отченашко прояснив ситуацію з підготовки наукових проектів. За останній тиждень вона істотно поліпшилась – з 9 до 24 проектів високого рівня (у фінансовому виразі це 13,5 млн грн). 5 з них представив економічний факультет, по 4 – юридичний та ННІ лісового і садово-паркового господарства, 3 – факультет інформаційних технологій.

 

     Підбиваючи підсумки, Станіслав Ніколаєнко визначив першочергові завдання. Серед них – уважність у кадрових питаннях, зокрема продовження НПП строкових трудових договорів, мінімізація сумісників, залучення нових людей ззовні, які мають авторитет у науковому світі і володіють англійською мовою. Щодо поліпшення матеріально-технічної бази: визначити фронт робіт із серйозних проблем і вирішувати їх силами університету, поточні ж – проводити власними силами працівників гуртожитків і корпусів, залучаючи свої ремонтні бригади. Слід також розпочинати підготовку кімнат для першокурсників. Не забуваючи про режим економії енергоресурсів.

 

     Стосовно вступної кампанії: головне – боротьба за свого абітурієнта (молодь, яка обире НУБіП першим або другим пріоритетом). Очільник університету підкреслив також створення і підготовки нових базових лабораторій на всіх факультетах та ННІ по всіх заявлених спеціальностях.

     І стратегічне питання: план дій на майбутнє з врахуванням викликів, які ставить час.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook