Магістр Віктор Нечипоренко: «Дослідництво – набуття навиків аналітичного мислення і відкриття нового»

5 червня 2019 року
     У нашому університеті можна здобути освітній ступінь магістра за двома спрямуваннями – виробничим і дослідницьким. Останнє користується значною популярністю, хоча підготовка триває на півроку довше – не півтора, а два роки. Чому студенти магістратури НУБіП обирають дослідництво і якими бачать перспективи – тема нашого циклу інтерв’ю з магістрами, які вже пройшли попередній захист своїх робіт. Сьогоднішня розмова з магістром-дослідником, який обрав спеціалізацію «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» Віктором Нечипоренком.

  • За якою спеціальністю навчалися у бакалавраті і чому вирішили продовжити навчання?

    — Для здобуття вищої освіти я відразу обрав факультет аграрного менеджменту НУБіП. Мене переконали наш декан Анатолій Остапчук і друзі, які уже навчалися тут. А от при виборі освітньо-наукової програми значну роль відіграла завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук та щойно відкрита магістерська програма «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Нам запропонували абсолютно нову програму європейського рівня, з поглибленим вивченням інвестиційної складової та навиків критичного мислення і аналізу національної та світової економіки, а не лише сільського господарства.
     Потім це допомогло мені у працевлаштуванні, оскільки дослідництво – основа розвитку не галузі, спеціальності чи конкретної майбутньої професії, а набуття навиків аналітичного мислення і відкриття нового. Тобто – баз для безперервної освіти, яка у сучасному, дуже динамічному, світі стала необхідністю.

  • Яку тему обрали і чим керувалися при виборі?

     — Керувався не лише можливістю реалізувати навики щодо наукових досліджень, а й розробити власний проект, який був би мені корисним при продовженні власної справи, якою я займаюся разом із сім’єю. Так з’явилася тема "Бізнес проектування мікропідприємств у бджолярстві".

 

  • Що дало навчання у магістратурі НУБіП?

     — Якщо називати переваги, то це безкоштовне стажування у Поморській Академії (м.Слупськ, Польща). І тут знову вдячний Лідії Василівні, тому що були вагання їхати, чи ні, а вона наполягла на потрібності стажування. Тож тепер «в активі» – і другий диплом магістра європейсьго зразка з “Управління національною безпекою”. Сьогодні троє моїх одногрупників продовжують навчання у Поморській академії за програмою подвійних дипломів, у липні у них захист магістерських робіт.
     Після Польщі були дві виробничі практики, здобуття досвіду, інформативні лекції, конкурси проектів, участь у міжнародних інноваційних форумах і виставках та навіть у засіданнях комітетів Верховної Ради України – це все дало нам, як фахівцям, дуже багато.

  • Яким бачиться майбутнє у плані професії?

     — Сьогодні я вже працюю за спеціальністю у великій компанії. Чи маю намір вступати до аспірантури? Поки що ні. Далі час покаже.
     Хочу звернутися до випускників нашого факультету, які мають власний бізнес чи займають високі посади: допомагайте рідним кафедрам купувати новітні програмні продукти, вкладаймо гроші у розвиток своєї alma mаter.

Розмовляла Олена Колеснікова
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook