Свято зустрічі поколінь в Ірпінському економічному коледжі

4 червня 2019 року
     День зустрічі випускників – свято, яке єднає усіх студентів, випускників, ветеранів праці, викладачів і друзів коледжу. Здається, що може бути спільного у людей, котрі навчалися на різних спеціальностях, навіть у різні століття? Всіх нас об’єднує любов до Ірпінського економічного коледжу – відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України, що розпочав свою біографію у 1956 році як Ірпінський сільськогосподарський технікум бухгалтерського обліку.

     За 63 роки діяльності заклад вищої освіти підготував більше 24 тисяч молодших спеціалістів і бакалаврів з бухгалтерського обліку, аудиту, економіки, планування, товарознавства, фінансів та банківської справи, оціночної діяльності, маркетингу, обслуговування комп’ютерних систем і мереж, які через усе життя пронесли любов до своєї Alma-mater.

     1 червня 2019 року колектив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» започаткував ще одну традицію – проведення Дня зустрічі випускників коледжу щороку в першу суботу червня.
     У цей день до ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» завітали випускники 60 -90-х років ХХ та початку ХХІ століття, які безмежно раді були бачити на святі своїх педагогів-наставників: Воробйову Людмилу Гордіївну, Білоуса Василя Миколайовича, Білоус Галину Іванівну, Павлик Людмилу Петрівну, Домбровську Анну Іванівну, Домбровського Ростислава Васильовича, Пашковську Лідію Юхимівну, Коваль Жанетту Петрівну, Савченко Ніну Миколаївну, Городенко Світлану Володимирівну, Репенко Віру Іванівну, Карасюк Софію Володимирівну, Редько Олену Анатоліївну, Луцьку Тамару Анатоліївну та викладачів і співробітників, які й сьогодні працюють у закладі вищої освіти.

     Цього дня музеї, кабінети, лабораторії, вестибюлі, актова зала коледжу були заповнені атмосферою гарного настрою, яскравих посмішок, приємних спогадів. Привертали увагу гарячі рукостискання, поцілунки й обійми давніх друзів. Гості свята прогулювалися рідним, але оновленим коледжем, його красивою територією, що теж вітала їх своєю соковитою зеленню й духмяним ароматом квітів, фотографувалися, спілкувалися зі студентами та молодими викладачами.

     Та основне дійство Дня випускників Ірпінського економічного коледжу відбулося у святково прикрашеній актовій залі, де на них чекали учасники художньої самодіяльності – студенти і випускники різних років та друзі коледжу.

     Колишніх студентів, які завітали на свято зустрічі поколінь, для яких коледж став рідною домівкою, де вони отримали путівку в життя, провели найкращі роки юності і головне – стали спеціалістами, викладачів-ветеранів, які віддали своїм вихованцям десятки літ наполегливої праці, дарували їм тепло, турботу і любов, привітала директор коледжу Ільченко Н.В. У своєму виступі Наталія Володимирівна коротко розповіла про розвиток, досягнення й перспективи закладу вищої освіти та його студентів і випускників, про можливість здобуття освіти молодшими спеціалістами за освітнім ступенем бакалавра у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, який є лідером аграрної освіти у нашій державі та займає топ-позиції у національних та міжнародних рейтингах, про міжнародні зв’язки, спеціальності, за якими коледж готує фахівців та буде готувати з 2020 року у сфері фахової передвищої освіти. Наталія Володимирівна висловила щиру подяку випускникам навчального закладу, які нині займають високі посади, керують підприємствами, організаціями, за партнерські відносини і допомогу в підготовці фахівців.

     Директор коледжу також звернула увагу випускників, які мають дітей-школярів, на можливість учнів шкіл здобувати профільну освіту в Ірпінському академічному ліцеї Національного університету біоресурсів і природокористування України Ірпінської міської ради Київської області.

     Серед гостей коледжу (а їх було більше 300) люди різного віку, з різними життєвими дорогами, відзнаками й нагородами, науковими ступенями й посадами. Доктори і кандидати наук, керівники підприємств, головні бухгалтери, державні службовці різного рівня, топ-менеджери, військові, учасники АТО, успішні працівники різних галузей народного господарства і люди пенсійного віку, які вже на заслуженому відпочинку, – всі випускники, навіть сягнувши омріяних вершин, були вдячними рідному технікуму-коледжу в цілому та педагогам-наставникам зокрема за досвід і знання, які щедро передавали їм, готуючи до самостійного життя. Вдячність є ознакою доброго і шляхетного серця, і відрадно, що цього дня десятки разів лунали слова подяки на адресу колективу коледжу і, зокрема, директорів, які в різні роки очолювали його: Твердюка Никифора Лукича, Кочура Миколи Івановича, Івасенка Ігоря Іларіоновича, Новосельського Петра Леонтійовича, Лукашенка Петра Трохимовича, Михайлова Сергія Івановича та всіх педагогів, які колись навчали випускників. Безумовно, найбільше уваги в День зустрічі випускників Ірпінського економічного коледжу було приділено тим, хто розбудовував навчальний заклад, зігрівав колишніх студентів своєю любов’ю, опікувався ними, давав мудрі поради й настанови, – педагогам – ветеранам. Набутий за десятиліття життєвий досвід дав можливість випускникам гідно оцінити працю кожного, хто їх навчав у цьому закладі.

     З увагою і повагою слухали гості виступи і побажання на адресу колективу коледжу своїх досвідчених викладачів: Павлик Людмили Петрівни, Городенко Світлани Володимирівни, Коваль Жанетти Петрівни, викладачів – випускників нашого навчального закладу: Черненької Людмили Борисівни, Сови Вікторії Миколаївни, Чайки Лілії Василівни, Снісар Ірини Петрівни та випускників Юлії Шушпан, Катерини Ліпчевської, Ігоря Пінчука, Максима Новиченка.

     Приємним сюрпризом для всіх стали музичні вітання – пісні у виконанні випускників минулих літ Віктора Городнього, Олександри Обуховської, Алли Жамської, Наталії Мельник та Вікторії Шевченко. Бурхливими оплесками вітали гості коледжу і виступи хореографічного, акробатичного колективів коледжу та ансамблю «Литаври».

Щиро дякуємо всім, хто завітав у цей день до рідного коледжу та хоч на хвильку поринув у юність!
До зустрічі 2020 року в першу суботу червня!

Алла Заболотна,
методист коледжу

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook