Підготовка до нового навчального року, ремонт матеріальної бази та вступна кампанія – в центрі уваги ректорату

3 червня 2019 року

     3 червня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор проінформував про результати засідання колегії Міністерства освіти і науки, дискусію навколо подальшого впровадження зовнішнього незалежного оцінювання, акцентував увагу на сільськогосподарській виставці АГРО-2019, яка проходить поруч у НВЦ «Експоцентр України», та зупинився на головному – перебігу літньої сесії, підготовці до вступної кампанії та нового навчального року. Тривожною є ситуація зі вступом до магістратури, про що свідчить стан реєстрації випускників бакалаврату на ЗНО.

     А якісний освітній процес неможливий без належної матеріально-технічної бази та навчально-методичного забезпечення. Тож проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зазначив, що окрім завершення планових ремонтів покрівлі і фасаду у навчальному корпусі №8, капітального ремонту кімнат гуртожитку №4, місць загального користування в гуртожитку №3, університетські господарники приступають до підготовки, косметичних ремонтів де це потрібно в рамках підготовки до нового навчального року.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на завершенні навчального семестру: майже всі студенти склали іспити, бакалаври приступили до захисту дипломних робіт, а в решти розпочинається практика. Тож за підсумками семестру буде проведена аналітична робота з навчальної, виховної і спортивно-масової складових.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про участь університету в міжнародному рейтингу GreenMetrics – від головного офісу вже надійшов запит на подачу необхідної інформації. Також в полі зору проректора інформаційно-комунікаційне забезпечення і на часі комплексна перевірка стану і завантаженості мереж.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін нагадав про виборчий процес, який завтра набуває свого апогею. 4 червня з 9 до 15 години працюватимуть виборчі дільниці, де науково-педагогічні працівники, співробітники та студенти мають право проголосувати за майбутнього очільника університету. Також перший проректор закцентував увагу на питаннях дотримання екологічного законодавства та протипожежної безпеки.

     За пропозицією ученого секретаря Оксани Барановської прийнято рішення спланувати проведення серпневого підсумкового засідання вченої ради 28 серпня, засідання вчених рад факультетів та ННІ – 29 серпня, урочисту посвяту в першокурсники – 30 серпня, а день знань традиційно відзначити на стадіоні 31 серпня.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – проаналізувати результати літньої екзаменаційної сесії, внести пропозиції щодо складу групи стратегічного планування, активізувати роботи з проектування і реконструкції приміщення під спортивний комплекс та студентський арт-центр, оновлення музею історії. Вадиму Ткачуку – узагальнити пропозиції з придбання меблів для гуртожитків, вивчити досвід та запровадити сучасні технології цифрового забезпечення освітнього процесу, проаналізувати діяльність госпрозрахункових підрозділів, актуалізувати міжнародні договори. Ігорю Ібатулліну – скласти план ремонтних робіт на літній період, контролювати заготівлю сіна в НДГ, забезпечити технічно роботу приймальної комісії. Директору студентського містечка Сергію Стецюку – забезпечити ремонти кімнат для першокурсників, провести дезінфекцію та дезінсекцію в гуртожитках, спільно з ННЦ виховної роботи та соціального розвитку спланувати і провести реконструкцію спортивного майданчику біля гуртожитку №2.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook