Майстер-класи, як новий підхід до заохочення школярів обирати майбутню професію

8 травня 2019 року
НУБіП, 6 корпус, аудиторія 102

 У квітні-травні 2019 кафедра геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі НУБіП України проводила заняття з використання космічних технологій у природокористуванні для учнів старших класів ліцею інформаційних технологій № 79.

На лабораторних заняттях ліцеїсти ознайомилися з програмним забезпеченням Idrisi Selva, яке використовується для оброблення даних  дистанційного зондування, дізналися як виглядає земна поверхня на космічному знімку, вивчили основні ознаки об’єктів при дешифруванні зображень, і самостійно здійснювали дешифрування об’єктів на космічних знімках. Кожен учень отримав індивідуальне завдання.
Наступним кроком було вивчення спектральних характеристик об’єктів та побудова спектральних кривих.
Особливий інтерес викликали  заняття зі створення тематичних карт з використанням різних методів керованої і некерованої класифікацій.
Кінцевим результатом роботи були звіти – презентації,  які містили опис об’єктів, зображених на космічному знімку, їхні спектральні характеристики і набори тематичних карт, створених на основі знімку.
Заняття проводилися на базі розробленого електронного курсу, який використовується у навчальному процесі в НУБіП України.
Сподіваємося, що отримані знання і навички допоможуть їм  у виборі професії!
 
А. Москаленко,

О. Фролова

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook