ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Експлуатація машин і обладнання»

23 травня 2019 року
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного

 

14 – 15 травня 2019 року Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного зустрічав учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Експлуатація машин і обладнання». Тут зібралися студенти з аграрних та технічних ВНЗ України, щоб не тільки позмагатися, а й поглибити свої знання, познайомитися, започаткувати співпрацю. Все це стало можливим завдяки злагодженим діям організаторів олімпіади. Адже ці два дня учасники не тільки зосереджено і напружено вирішували конкурсні задачі, а й мали нагоду відкрити для себе місто Мелітополь, поїхати на Азовське море, драйвово провести час. Одним словом, отримати величезний заряд позитиву, енергії, знань і практичних навичок.

Цього року студент ІІІ курсу скороченого терміну навчання механіко-технологічного факультету Олександр Новіков отримав диплом ІІІ ступеня в предметній олімпіаді. А вона була досить складною і вимагала не тільки глибоких теоретичних знань, а й умінь, зокрема провести налагодження пневматичної сівалки. Олександр успішно виконав всі завдання. Я з гордістю спостерігала за його роботою, за злагодженими діями біля висівної секції, як він зосереджено і вдумливо проводив розрахунки. 

 

Напружена і творча робота студентів захопила і викладачів. Ми паралельно з ними розраховували виліт маркерів пневматичної сівалки Leda-12, асиметрично агрегатованої з трактором ХТЗ-16131, звіряли свої відповіді, і дивилися, як учасники проводять налаштування маркерів на розраховану довжину вильоту.

Наповнений дискусіями був навчально-методичний семінар «Методичні засади викладання дисципліни «Експлуатація машин і обладнання» в сучасних умовах». Його незмінний керманич - професор Надикто В.Т., щоразу визначає актуальні проблеми і з легкістю знаходить шляхи їх вирішення, потім знову ставить нові задачі. Його енергія, обізнаність в різних галузях надихала учасників на оригінальні рішення. Кожен з нас мав змогу викласти своє бачення розвитку дисципліни «Експлуатація машин і обладнання», почути відгуки, рекомендації і спільно розробити нові шляхи й напрямки для подальшої роботи.

Олімпіада і семінар показали, що широкі горизонти, які зараз відкриваються перед нами, дають можливість для розвитку нових шляхів підготовки висококваліфікованих інженерів, які крім технічних навичок включають такі компетенції як креативність, самоорганізація, уміння вирішувати проблеми.

Вікторія Опалко, доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook