Школярі завершують навчання, а профорієнтаційна робота триває

21 травня 2019, 9:15

       Успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу, а держава отримує максимальну віддачу. Якщо вибір професії молодою людиною зроблено необґрунтовано, помилково, то це може вплинути на якість його навчання у вузі, і в значній мірі знизити його конкурентоспроможність на ринку праці.

     В цій ситуації актуально і гостро постає проблема конкретної допомоги молоді в професійному самовизначенні засобами професійної орієнтації. Сьогодні формування психологічної готовності випускників школи до усвідомленого вибору професії, до праці, стало не лише гострою необхідністю, але й багатогранним і складним процесом.
     Саме тому, для того, щоб допомогти випускникам краще зорієнтуватися у виборі професії, науково-педагогічні працівники кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі проводять цілий комплекс різних профорієнтаційних заходів. Зокрема, 17 травня у школах Миронівського району Київської області завідувачем кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Буряком Русланом Івановичем, професором Збарським Василем Кузьмовичем та доцентом кафедри Ніколаєвською Вікторією Вікторівною було проведено профорієнтаційну роботу серед учнів 10 -11 класів. Відвідали Миронівську ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей» та Потіцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»
       Головною метою профорієнтаційної роботи науково-педагогічного колективу кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі також є пошук обдарованої молоді з метою її навчання та подальшого працевлаштування на ринку праці. Під час зустрічі студентам була надана інформація про навчальний заклад та ознайомлено з правилами прийому. Вступники були забезпечені інформаційною продукцією, було роздано інформаційні матеріали про університет і про факультет аграрного менеджменту зокрема.

      Під час проведення профорієнтаційної роботи колектив викладачів надав майбутнім абітурієнтам детальну інформацію про навчання в НУБІП України, зокрема про спеціальності, на які можна вступити, переваги та перспективи навчання, умови проживання в гуртожитках, активне дозвілля, а також інформацію щодо міжнародного стажування студентів. Зазначено, що в НУБіП України широко застосовуються новітні інформаційні та мультимедійні технології, навчання проходить у сучасних аудиторіях, лабораторіях та комп’ютерних класах.

     Абітурієнтів ознайомлено з особливостями та перевагами навчання в НУБіП України, а також на факультеті аграрного менеджменту, кваліфікаційними вимогами до маркетолога, можливостями працевлаштування маркетолога після завершення навчання. 
     Школярі розповіли, що своє майбутнє хочуть пов’язати з цікавою, престижною роботою, що допоможе їм самореалізуватися, досягти матеріального благополуччя та економічної незалежності. Особливо абітурієнтів зацікавила можливість отримання подвійного диплому та одночасне навчання в одному з університетів Європи.

     Немало уваги приділили і висвітленню активного та насиченого студентського життя: наукові конференції, яскраві фестивалі, участь у різноманітних гуртках, незабутніх екскурсіях та проходження практик у різних куточках України. Викладачі також детально зупинилися на зручному розташуванні корпусів НУБіП України, які розміщені в наймальовничішому районі міста Києва (Голосіївському).

     Для учнів отримана інформація була надзвичайно актуальною та корисною. Старшокласники поставили багато запитань, зокрема щодо стипендіального фонду, умов оплати за навчання та проживання в гуртожитках, студентського дозвілля, міжнародного навчального та практичного стажування.
     Майбутнім вступникам були представлені інформативні друковані матеріали кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, оригінальні відеоролики, які знімали наші студенти про їх життя і навчання в НУБІП. Ознайомлено з умовами вступу до НУБіП України у 2019 році.

 

Щиро дякуємо за сприяння голові Миронівської районної державної адміністрації Черногоду Ігорю Івановичу, а також директорам шкіл за надану можливість зустрічі зі школярами і щиро зичимо Вам Великих здобутків і талановитих учнів!
 

Вікторія Ніколаєвська 
доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook