Відзначили науковців та магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

19 травня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 3

   До учасників зібрання з вітальним словом звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який зазначив: світовий прогрес беззаперечно пов’язаний із розвитком науки, з можливістю і здатністю науковців розширювати людські межі світосприйняття та пропонувати реальні рішення для поліпшення життя людей. Сьогодні перед всіма нами, перед країною стоять складні виклики, відповідь на які визначатиме умови життя українців на декілька поколінь.

   Науково-дослідна робота є одним із найважливіших засобів підвищення якості підготовки і виховання студентів, які здатні творчо застосовувати в практичній діяльності найновіші досягнення науки. Вирішенню цього завдання сприяє проведення кафедрами науково-дослідної роботи, яка органічно пов’язана з навчальним процесом і є його продовженням. 
     За п’ять останніх років обсяги фінансування досліджень в університеті збільшилися більше як у двічі – з 25 млн до 52 млн грн. Чисельність публікацій у виданнях, що індексуються Scopus майже учетверо – з 51 до 196. За останні роки вчені отримали дві Державні премії України в галузі науки і техніки (професори Володимир Бусол, Володимир Булгаков), Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій (професори Семен Танчик, Микола Патика, директор Центру сучасних агротехнологій Леонід Центило). Здійснюється активна робота з модернізації наявної бази лабораторної і практичної підготовки, створюються нові наукові лабораторії, Центр колективного користування науковим обладнанням, розвивається дослідницька інфраструктура. Відбулися вже два випуски Стартап школи НУБіП України.

   У планах держави протягом найближчих декількох років зробити нові, активні кроки на шляху реформування наукової сфери: підготовка докторів філософії та новий порядок захистів дисертацій, робота Національного фонду досліджень та Фонду розвитку інновацій, державна атестація наукової діяльності, базове фінансування, розмір посадових окладів дослідників тощо.

   Переконаний, що українські вчені, вчені нашого університету можуть здивувати світ своїми винаходами і розробками, наголосив Станіслав Ніколаєнко. Наше спільне завдання – реалізувати потужний потенціал та існуючі можливості.

  Потому настала пора вшанувати творців науки в університеті. Дипломом у номінації «Лідер із залучення коштів на виконання наукових досліджень у 2018 р.» нагороджений Владислав Сухенко.  

Дипломом за організацію молодіжної науки нагороджена Ельвіна Старкова.

Диплом за вагомий особистий внесок у розвиток Ради аспірантів НУБіП України отримала  Тетяна Розбицька

 

Гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва в АПК» кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, представлений його старостою Романом Зінченко виборов 1ше місце. Керівником гуртка є доцент кафедри к.б.н. Наталія Сілонова.

  

     Вітали лауреатів та переможців художні колективи кафедри культурології. А завершилося святкування колективним фотографуванням.

Дякуємо всім учасникам гуртка за плідну працю та вітаємо з перемогою! Бажаємо нових звершень, творчої наснаги та ще більших здобутків і подальших перемог! 

Тетяна Розбицька,
аспірант кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook