Гуманітарно-педагогічний факультет започатковує новий соціально-освітній проект «Щасливе довголіття»

8 травня 2019, 10:40

Розвиток сучасного суспільства у будь яких його формах нині безпосередньо залежить від постійних змін, що відбуваються в його житті та постають причиною численних оновлень: якості життя, рівня громадського здоров’я, уваги держави до кожного громадянина тощо.

З метою розв’язання багатьох суспільних викликів варто наголосити на необхідності навчання протягом усього життя. Це дає змогу, по-перше, підтримувати рівень освіченості особистості, а по-друге, забезпечити рівень зростання її в різноманітних аспектах життя.
Соціальний статус кожної вікової групи населення та її вплив у суспільстві тісно пов'язані з економічною продуктивністю цієї групи. В розвинених країнах  набирає популярність концепція «успішного старіння», що визначається принципом, як найкращим чином повинно протікати старіння, використовуючи сучасні досягнення медицини, освіти та геронтології.
 
Наш університет не стоїть осторонь таких суспільних явищ. З кожним роком у містах, університетах, соціальними службами, органами державної влади реалізуються освітні й соціальні проекти, спрямовані на забезпечення важливих особистісних потреб наших шановних поважних громадян: це і «Університети третього віку», гуртки та клуби за цікавістю, курси тощо. 
Відповідаючи на виклики часу, посилюючи роль університету у розвитку суспільних відносин, гуманітарно-педагогічний факультет започатковує соціально-освітній проект «Щасливе довголіття».
 
Метою даного проекту, ініціаторами якого виступили декан факультету Василь Шинкарук та викладачі кафедра соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті, є всебічна підтримка освітніх та соціальних потреб українського суспільства; стимулювання й організація навчання людей літнього віку заради їх власного задоволення; у забезпеченні людей літнього віку ресурсами, необхідними для розвитку і поглиблення їх інтелектуального, культурного та творчого та дозвіллєвого життя; у розробці ефективних способів їх самореалізації.
 
 
Подібна діяльність науково-педагогічних працівників та студентів гуманітарно-педагогічного факультету асоціюється з міжнародним рухом, мета якого полягає у стимулюванні до активної життєдіяльності й самореалізації людей літнього віку через створення й забезпечення функціонування просвітницько-дозвіллєвих інституцій різноманітних за типом й характером діяльності.
Приємно відзначити, що нова ініціатива гуманітарно-педагогічного факультету була позитивно й тепло сприйнята майбутніми учасниками проекту, а наш університет підтвердив свою вагому роль у житті суспільства.
 
Леся Вікторова,
завідувач кафедри соціальної роботи
та інформаційних технологій в освіті
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook